Kunst in het straatbeeld moet Schieoevers aantrekkelijker maken. (Foto: EvE)
Kunst in het straatbeeld moet Schieoevers aantrekkelijker maken. (Foto: EvE)

Kunstwerk Schieweg hopelijk de eerste van vele

kijk op de wijk

Het nieuwe kunstwerk onder het viaduct aan het begin van de Schieweg nadert haar voltooiing. Op 2 februari zal wethouder Ferrie Förster de laatste hand aan het werkstuk leggen. Vanaf deze avond wordt het werkstuk ook 's avonds verlicht.

Het kunstwerk, dat werd gemaakt door de Rotterdamse kunstenaar en tattoo artist 'Lucky Dubz', is een initiatief van Bedrijven Kring Schieoevers. (BKS)Als het aan de ondernemers in dit bedrijvengebied ligt is dit pas het eerste van een hele serie kunstwerken die het bedrijventerrein met de stad moeten gaan verbinden.

Aantrekkelijk
"Dit past in ons plan om ons bedrijventerrein zo veilig en aantrekkelijk mogelijk te maken", legt René Kluft, penningmeester van BKS, uit. "Daar horen zaken als camerabeveiliging en snel glasvezel bij, maar ook een aantrekkelijke omgeving. Wij doen bijvoorbeeld het groenonderhoud op het terrein zelf. En nu willen we dus ook meer kunst in het straatbeeld. Volgend jaar gaan we een project op de Rotterdamse weg doen. We hopen dat we zo in de loop der tijd een complete kunstroute kunnen realiseren, vanaf de stad naar hier."
Met zo'n kunstroute hoopt BKS meer mensen naar de Schieoevers te lokken. Daar heeft de bedrijvenkring ook wel geld voor over: "Tot nu toe hebben we zo'n €70.000 euro in het project gestoken. Een substantieel bedrag, maar we willen ook dat het goed wordt."

Streetart
BKS kiest daarbij niet voor traditionele kunst, maar voor 'streetart'. "De kunst moet bij het karakter van het bedrijventerrein passen en die weerspiegelen. We hopen dat er Delftse kunstenaars zijn die hier ideeën voor hebben. Die bijvoorbeeld iets kunnen met de kabels van de Kabelfabriek of met een container van Avalex. Ideeën? Neem dan gerust eens contact op met Art Centre Delft (www.artcentredelft.com).

Spuitbus
Op 2 februari om 17.00 uur zal de wethouder in het gezelschap van vele ondernemers en ondernemersverenigingen de laatste hand aan het kunstwerk leggen. Hoe dat precies gaat gebeuren blijft een verrassing. Neemt hij wellicht zelf de spuitbus ter hand?