Actieprogramma voor bedrijventerrein Schieoevers

Algemeen

De herstructurering van de Schieweg is vormt een goed voorbeeld van investeringen in bereikbaarheid, parkeren en bewegwijzering van het gebied.

DELFT - De Bedrijvenkring Schieoevers (BKS) en Kamer van Koophandel Delft hebben Roots Beleidsadvies opdracht gegeven een actieprogramma voor bedrijventerrein Schieoevers op te stellen.

Het actieprogramma moet structuur aanbrengen in de discussies over de gewenste ontwikkeling van het gebied en een opmaat blijken voor de uitvoering van projecten die de economische ontwikkeling van Schieoevers ondersteunen. Bedrijventerrein Schieoevers is met een oppervlakte van ruim 110 hectare het grootste bedrijventerrein in Delft. In het gebied zijn ruim 300 bedrijven en circa 5.000 arbeidsplaatsen geconcentreerd. 

De economische ontwikkeling van het gebied staat mede door de economische crisis onder druk. Bedrijven zien daarom graag investeringen in bereikbaarheid, parkeren en bewegwijzering van het gebied. De gemeente wenst daarnaast een intensiever ruimtegebruik en een duurzame ontwikkeling van het terrein in het algemeen (geringer energieverbruik, gezamenlijke afvalverwerking, beveiliging en dergelijke). Op dit moment worden de bestemmingsplannen voor Schieoevers-Zuid en -Noord herzien, waarbij wordt voortgeborduurd op de Gebiedsvisie Schieoevers 2030 die eind 2010 is geactualiseerd. 

De vraag ‘hoe de visie te realiseren?’ wordt hierin nauwelijks beantwoord. In het actieprogramma staat deze vraag juist centraal. Het beoogde resultaat is een actieprogramma voor het versterken van de economische positie van Schieoevers. In het programma zal per actie aandacht worden besteed aan de benodigde trekker, betrokkenen, planning en prioriteit. 

Tevens zal per actie worden aangegeven wat de samenhang is met andere (benodigde) acties en wat de actie bijdraagt aan het versterken van de economische positie van het gebied. Bovendien moet duidelijk worden welke acties door ondernemers en welke acties door gemeente kunnen worden uitgevoerd om de economische positie van het bedrijventerrein te versterken. Voor meer informatie over het actieprogramma voor bedrijventerrein Schieoevers, neem contact op met de Bedrijvenkring Schieoevers via info@bksonline.nl of Roots Beleidsadvies via www.rootsadvies.nl/contact.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12