Evenementencoördinator Daan Sybrandy kan niet wachten tot de winterpret bij Winters Delft losbarst. (foto: Frank Auperlé)
Evenementencoördinator Daan Sybrandy kan niet wachten tot de winterpret bij Winters Delft losbarst. (foto: Frank Auperlé)

Vertier op en rond het ijs bij Winters Delft

Algemeen

DELFT - Na een jaar afwezigheid komt Winters Delft grootser dan ooit terug. Van 16 december tot 16 januari is het een en al ijspret aan de Schoemaker Plantage in Delft. Wat staat er allemaal te gebeuren?

Daan Sybrandy, evenementencoördinator, vertelt wat er op het programma staat. Overdekte schaatsbanen, een ijsglijbaan en een gezellige horecatent. Voor Winters Delft wordt de Schoemaker Plantage omgetoverd in een winterparadijs. Tijdens dit evenement worden er veel activiteiten georganiseerd. "Elke dag heeft een thema", begint Daan. "Op woensdag zijn er kinderactiviteiten, op zaterdag ijshockeyclinics en op vrijdag komt de junior DJ contest terug."
Maar er zijn ook minder voor de hand liggende activiteiten. "Elke dinsdag staat in het teken van spelletjes en workshops. Ik geef bijvoorbeeld de workshop Haak je eigen beanie. Voor mijn eigen bedrijf, Dutch Winter, was ik op zoek naar een leuke muts. Ineens dacht ik: die kan ik ook zelf maken. Via YouTube leerde ik haken en in een avondje had ik het onder de knie." Verder komt er speciaal voor alle dames uit Delft en omgeving een Ladies Winter Night. "We kunnen helaas nog niet alles verklappen, maar wat denk je van sexy mannen en een cocktailbar op het ijs?", zegt Daan lachend.

Guilty Pleasures
De echte feestnummers kunnen ook bij Winters Delft terecht, want op zaterdag staan feestavonden gepland. "Ik kijk vooral uit naar de Guilty Pleasures ijsdisco op zaterdag 17 december. Binnenkort kan iedereen zijn favoriete foute nummers via onze Facebookpagina doorgeven. Houd onze pagina dus goed in de gaten. Welk nummer ik wil horen? 'Alane' van Wes, een topper!"
Momenteel wordt de online evenementenkalender steeds verder gevuld. Kijk voor alle informatie op www.wintersdelft.nl.