SugarBoy Sinners, één van bands die tijdens het Bluesfestival in actie komt. (foto: Marco van Rooijen)
SugarBoy Sinners, één van bands die tijdens het Bluesfestival in actie komt. (foto: Marco van Rooijen)

Bluesfestival Delft kan met hulp nieuwe sponsor weer uitpakken

cultuur

Ook komende winter kan het Bluesfestival Delft, het grootste indoor-bluesevenement van Nederland, weer uitpakken. Dat is te danken aan de komst van biermerk Affligem als nieuwe hoofdsponsor, die het voortbestaan van het festival voor de komende jaren financieel zeker heeft gesteld.

Het 'Affligem Bluesfestival Delft' wordt gehouden in het weekeinde van 17, 18, en 19 februari 2017. Vooraf, op donderdag 16 februari, zal zoals afgelopen jaren een bijkomende traditie is geworden als opstart een bluesfilm worden vertoond in bioscoop Lumen.  Verder werkt het festivalbestuur onder leiding van nachtburgemeester Leo Quack nog aan een aantal 'specials', zoals workshops en in samenwerking met muziekschool Rootz nu ook aan een masterclass bluesdrummen. Daarvoor komt Caesar Zuiderwijk naar Delft, de drummer van Golden Earring, die in zijn jeugdjaren als slagwerker begonnen is bij Livin' Blues.

Het zal half februari voor de 19e achtereenvolgende keer zijn dat de binnenstad dagenlang een bolwerk van de blues wordt. Er staan zeker zestig optredens gepland, verdeeld over dertig locaties in hartje stad. Inmiddels zijn al diverse bands geboekt die hun sporen hebben verdiend, zoals Sugar Boy & the Sinners, Detonics en The BluesBones, alle drie prijswinnaars bij Blues Challenges in Nederland en België. Uniek is dat alle concerten kosteloos te bezoeken zijn. Dit maakt het Affligem Delfts Bluesfestival opnieuw tot het grootste, gratis indoor-bluesevenement van Nederland.