Tussen 12.00 uur en 12.45 uur zullen Sinterklaas en de Pieten weer per boot in Delft arriveren.
Tussen 12.00 uur en 12.45 uur zullen Sinterklaas en de Pieten weer per boot in Delft arriveren.

De intocht: wie, wat, waar en wanneer?

Algemeen

Sinterklaas komt volgende week zaterdag, dus op zaterdag 19 november, weer aan in Delft. Waar kunnen we de Goedheiligman aantreffen en wanneer?

12.00 uur
Sint en z'n pieten varen over de Schie

12.45
De Pakjesboot meert aan bij de Oostsingel. Sint en de Pieter trekken richting de Markt. Hoe? De route loopt via de Oostsingel, Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Voldersgracht, Hippolytusbuurt (westzijde), Voorstraat (westzijde), hoek Oude Kerkstraat, Voorstraat (oostzijde), Choorstraat, Vrouw Juttenland (westzijde) en de Voldersgracht.

14.00 uur
Sint en de Pieten arriveren op de Markt. Hier wordt met muziek en dans gevierd dat Sinterklaas weer in de Prinsenstad is.

14.15 uur
De stoet vertrekt richting de Beestenmarkt. De route die Sint en Pieten volgen is: Oude Langendijk, Wijnhaven, Nieuwstraat, Oude Delft westzijde, Peperstraat, Oude Langendijk, Burgwal, Beestenmarkt, Kruisstraat, Bastiaanpoort, Bastiaanplein, Vestpoort, Paradijspoort, Molslaan
(noordzijde), Brabantse Turfmarkt, Burgwal, Beestenmarkt.

15.00 uur
Het feest met Sint en zijn Pieten helemaal los op de Beestenmarkt. Sint zal hier handjes geven, kinderen kunnen op de foto met een Piet of Sinterklaas en er kan worden gedanst en gelachen met de pieten.

16.30 uur
Het gezelschap vertrekt weer.