Huurwoningen in de sociale klasse aan het Sionsland in Den Hoorn.
Huurwoningen in de sociale klasse aan het Sionsland in Den Hoorn.

Huurders in gesprek met Wonen Midden Delfland

advertenties

MIDDEN-DELFLAND – Hoe staat het huren in de kernen Den Hoorn en Schipluiden er eigenlijk voor? Dat is de belangrijke vraag die in het gesprek tussen Wonen Midden Delfland en Huurdersvereniging Schipluiden-Den Hoorn, kortweg Schiphoorn, beantwoord moet worden.

De directie van Wonen Midden Delfland en het bestuur van Schiphoorn gaan op donderdag 10 november met elkaar in gesprek. "Wij zien dat er zowel in de Gemeente Delft als in Midden Delfland wordt gekozen om meer huurwoningen te maken voor de middeninkomens", aldus het bestuur van Schiphoorn. "Dit gaat ten koste van de verhuurbare woningen. In beide gemeenten zal de wachttijd niet oplopen. De huurdersvereniging begrijpt dat niet."

Doorstroming
Op de themabijeenkomst zal Schiphoorn stilstaan bij de huurwoningen voor ouderen en jonge gezinnen. Hoe gaat de verhuurder betaalbaar wonen garanderen en hoe bevordert de huisbaas dat ook ouderen een passend huis krijgen? Veel ouderen wonen nu nog in hun eengezinswoning, maar vinden die woning te groot. Zij verhuizen niet omdat het dan duurder wordt. De vereniging Schiphoorn wil aandacht voor huur-neutraal doorstromen. "Hierbij neemt de oudere huurder in een eengezinswoning de huur van de woning mee naar de nieuwe woning. Er is dan geen huursprong. De eengezinswoning komt dan vrij voor een startend gezin."
Schiphoorn wil tijdens deze thema-avond de huurverhoging van volgend jaar bespreken en zal met stellingen een discussie hebben over de 30 procent scheefwoners en huurbeleid. Tijdens het laatste deel zal een korte algemene vergadering worden gehouden waarin het bestuur meer zal vertellen over haar plannen in 2017.