Bert Jan van der Mast van DES (tweede van Links) kreeg de sportspeld van Raimond de Prez (tweede van rechts). Rechts Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders. (foto: Roel van Dorsten)
Bert Jan van der Mast van DES (tweede van Links) kreeg de sportspeld van Raimond de Prez (tweede van rechts). Rechts Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders. (foto: Roel van Dorsten)

Uitreiking van diverse sportspelden

sport

Afgelopen periode is een behoorlijk aantal sportspelden uitgereikt. Op maandagavond 29 augustus was het dubbel feest: sportwethouder Raimond de Prez en Sportraad-secretaris/penningmeester Guus Heemskerk hadden die avond twee locaties te bezoeken.

Allereerst werd een bezoek gebracht aan de Delftse Watervrienden in zwembad Kerkpolder, waar deze keer een bronzen speld werd uitgereikt aan Tom van der Heijden. Aansluitend werd in Sporthal Buitenhof een zelfde speld uitgereikt aan Richard de Vos van dartsvereniging DID.
Op zaterdagochtend 3 september bracht wethouder De Prez, nu vergezeld van Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders, een bezoek aan Sportpark Biesland waar een gouden speld werd uitgereikt aan DES-vrijwilliger Bert Jan van der Mast, die bij aankomst op sportpark al niet zo goed begreep wat zijn (klein)kinderen daar nu moesten. Hij werd gehuldigd vanwege maar liefst 50 jaar vrijwilligersactiviteiten bij zijn korfbalvereniging.
Op dinsdagavond 13 september waren De Prez en Heemskerk aanwezig voor de uitreiking van een aantal sportspelden aan roeiers van LAGA: zilver voor Olivier Siegelaar (vanwege zijn bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio) en brons voor Amos Keijser (bronzen medaille op de WK onder 23 jaar). Precies een maand later, op donderdag 13 oktober, werd opnieuw een roeivereniging bezocht, deze keer was dat Proteus-Eretes. Wethouder De Prez was die avond verhinderd, maar gelukkig was de net nieuw aangetreden burgemeester Van Bijsterveldt in de gelegenheid om een aantal gemeentelijke sportspelden uit te reiken. In gezelschap van Guus Heemskerk van de Sportraad werden zilveren spelden uitgereikt aan Chantal Achterberg (zilver in Rio) en Peter Wiersum (brons op de OS). Ten slotte ging een bronzen sportspeld naar Ellen Hogerwerff als beloning voor behaalde prestaties tijdens WK's.