Afbeelding

Burendag komt naar de Delftse PROEFtuin

Algemeen

Stichting Groenkracht organiseert zaterdag 24 september van 14.00 uur tot 17.00 uur een Burendag in de Delftse PROEFtuin aan de Nijverheidsstraat 7 in Delft.

Deze dag staat in het teken van de betrokkenheid van de buurtbewoners, omliggende bedrijven, vrijwilligers en medewerkers van de Delftse PROEFtuin. Er is live muziek, een minimarkt en er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een workshop yoga, een ontdekkingstocht door de PROEFtuin en het maken van vogelhuisjes, dierenmaskers en smoothies.

Delftse PROEFtuin
De Delftse PROEFtuin is een tijdelijke tuin van 0,5 hectare waar een grote groep betrokkenen groente en fruit op een natuurlijke wijze verbouwen. Deze tuin is onder meer door crowdfunding gerealiseerd. Belangstellenden, zoals buurtbewoners maar ook bedrijven kunnen de producten oogsten als zij een plukabonnement aanschaffen.

Permacultuur
De PROEFtuin wordt aangelegd en beheerd volgens de principes van permacultuur. Dit houdt onder meer in dat men volgens natuurlijke principes werkt en dat de tuin kansen biedt aan de betrokkenen om te leren over en ervaringen op te doen met het verbouwen van voedsel.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Groenkracht: www.groenkracht.nl