Karin Geurts-Vollering bij de kas in haar winkel Groene Vingers.
Karin Geurts-Vollering bij de kas in haar winkel Groene Vingers.

Nieuwe zaak van een oude bekende: Groene Vingers koppelt planten aan lifestyle

lopende zaken

DELFT – Dit weekend gaat Groene Vingers aan de Burgwal 23 van start.

Een nieuwe winkel in het Delftse straatbeeld, die wordt geleid door een bekend gezicht. Karin Geurts-Vollering is bij veel Delftenaren nog wel bekend als een van de eigenaren van Tuincentrum Vollering aan de Rijksstraatweg. De afgelopen jaren was ze inkoper en productontwikkelaar voor een glas- en keramiekimporteur. "Het begon toch weer te kriebelen om op eigen benen te gaan staan. Maar dan wel een zaak, waarin ik zowel mijn vakkennis op plantengebied als op het vlak van woningdecoratie kan combineren", verklaart Karin deze stap. Met Groene Vingers kan ze die gewenste verbinding tussen groen en wonen leggen. Je kunt hier ook terecht voor een origineel cadeau en voor workshops.
Qua sfeer is het alsof je een huiskamer binnenstapt. De zaak is ruwweg verdeeld in drie stukken: de potterie en het glaswerk vindt u in het voorste stuk, het middenstuk is gereserveerd voor de living- en lifestyleproducten en achterin treffen bezoekers de 'jungle' aan, met onder meer een plantenkas met een uitgebreide selectie planten.
Niet alleen woon- en lifestyleproducten zijn aan trends onderhevig. "De groene planten zijn echt bezig aan een comeback in de huiskamers, mensen hebben in deze hectische tijden behoefte aan contact met groen/natuur, ik zet dit op een eigentijdse hippe manier neer in mijn winkel en combineer dit met wonen, zegt Karin. Ze pakt er een plant met opvallend ronde bladeren bij. "Neem deze pannenkoekplant: iedereen op de sociale media heeft het er momenteel over. Daar spring ik graag op in, net als bijvoorbeeld op de trend rondom cactussen en vetplanten." Karin wil de bezoekers van de winkel graag adviseren op plantaardig gebied, vandaar de naam Groene Vingers. "Ik laat de mensen inzien, dat ze liefde en aandacht moeten geven aan planten." Daarnaast vindt u bij Groene Vingers een gevarieerd assortiment mondgeblazen glaswerk uit diverse Europese landen, woonmerken uit het Verre Oosten, en living & lifestyle-accessoires uit de kokers van Nederlandse en Scandinavische stylisten en bedrijven (Zusss, HK Living, Mica). "En de macramé bloempothanger is helemaal terug van weggeweest!" meldt Karin enthousiast.
Groene Vingers is van dinsdag tot en met zondag geopend. Meer informatie: www.groenevingersdelft.nl en de Facebookpagina.