Betty Koene (links) en Anja Lander gaan er zondag 7 augustus samen met talloze andere bewoners en ondernemers weer een feestje van maken op de Buitenwatersloot.
Betty Koene (links) en Anja Lander gaan er zondag 7 augustus samen met talloze andere bewoners en ondernemers weer een feestje van maken op de Buitenwatersloot.

'De sloot' gaat het Varend Corso weer een ouderwets hartelijk welkom geven

Algemeen

DELFT – Bewoners van de Buitenwatersloot zijn blij. Over twee weken vaart het Varend Corso eindelijk weer eens voorbij. Alle reden dus om hier weer flink uit te pakken.

Betty Koene woont al sinds 1985 aan 'de sloot' en was jarenlang betrokken bij de walactiviteiten hier. Totdat er vanwege werkzaamheden in de Spoorzone niet meer via de Buitenwatersloot kon worden gevaren. Gelukkig kon ze zich aansluiten bij de club die aan de Hooikade in Delft tijdens het corso voor een feestje zorgt. "We hebben daar leuke dingen gedaan, maar ik het was wel anders. Ik heb het idee dat bewoners van de Buitenwatersloot meer betrokken zijn. We vinden het dan ook hartstikke leuk dat het Varend Corso hier terugkeert."
-Hebben jullie het gemist?
Betty Koene: "Ja, toch wel. We hebben sowieso de bootjes gemist die hier altijd voorbij vaarden. Achteraf is het ook wel snel gegaan. Die vijf jaar waren zo voorbij."
-Hoe is het om een Varend Corso in je straat te hebben?
"Ontzettend leuk. Ik weet ook van de mensen die meevaren dat ze het geweldig vinden om hier te komen. Ze hoeven hun handen maar uit te steken of ze kunnen de mensen langs de kant aanraken. We maken er bovendien echt een feest van. We versieren de straat, er is muziek en de mensen zetten om 8 uur 's morgens de stoeltjes al buiten. We waren er weken geleden al mee bezig."
-Heeft het Varend Corso de Buitenwatersloot gemist?
"Dat denk ik wel. Ze ervaren hier altijd een heel hartelijk welkom en dat willen we ze dit jaar weer laten ervaren. We zullen ze laten merken dat we blij zijn."
-Gaan jullie het nog anders aanpakken dan in het verleden?
"Er zijn wat nieuwe mensen en bedrijven bijgekomen. We zullen proberen voor jong en oud iets leuks te organiseren."
-Waar moeten we dan aan denken?
"Voor kinderen zijn er straatspelen, een draaimolen, springkussen, suikerspinnen en ze kunnen een bloem versieren. Jeugd kan chillen bij 'de Koe'. Verder is er volop muziek, een barbecue bij Hans Lander, een duikdemonstratie, bij de Tobbe komt een geweldige band, er is een slagwerkgroep en er is volop lekker eten en drinken verkrijgbaar. Ook bijzonder is een Pink Floyd-tentoonstelling bij 't Parkethuys Delft. Iedereen is hier zondag 7 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom om het feestje met ons mee te komen vieren."
-Veel bewoners en ondernemers zetten samen de schouders eronder, waaronder jij. Waarom?
"Je kan denken dat een ander het anders wel doet, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik geniet van het Varend Corso en dan wil ik ook best helpen om hier iets leuks te organiseren. Ik ben een doener en vind het in zo'n geval logisch om mee te helpen. En als je de reacties van de mensen op de boten en langs de kant ziet: dat geeft heel veel voldoening. Bovendien vinden we het leuk dat hier corso hier langs komt, dus zorgen wij ervoor dat het ook voor het corso leuk is hier te komen. De ene dienst is de andere waard."