Linde Katte leest in de Vindplaats voor aan haar klasgenoten van groep 6 van de Titus Brandsmaschool. Ook wethouder Hekker (rechts) luistert mee. (foto: Martien de Man)
Linde Katte leest in de Vindplaats voor aan haar klasgenoten van groep 6 van de Titus Brandsmaschool. Ook wethouder Hekker (rechts) luistert mee. (foto: Martien de Man)

Wethouder Aletta Hekker opent Vindplaats

Algemeen

Wethouder Aletta Hekker opende afgelopen week de Vindplaats van de Delftse Daltonschool en de Titus Brandsmaschool. Extra bijzonder is dat het om een samenwerking gaat tussen de scholen.

Door de regen kon het feestje buiten niet doorgaan en daarom was het een drukke boel in de aula van de Titus Brandsmaschool. De leerlingen van beide scholen verzamelden hier voor de opening van hun nieuwe schoolbibliotheek. Wethouder Aletta Hekker prees de samenwerking tussen de scholen om de Vindplaats voor beide scholen mogelijk te maken. "Zij hebben leesbevordering en taalontwikkeling van de kinderen voorop gezet", gaf ze aan. De Vindplaats is gevestigd in een lokaal van de Delftse Daltonschool. Leerlingen van de Titus Brandsmaschool kunnen via de buitendeur aan de zijkant van het lokaal naar binnen.

De drie trotse directeuren Maurice Bavelaar, Wilco van der Maas en Margot Nicolaes, respectievelijk van de Titus Brandsmaschool, Delftse Daltonschool en DOK Delft, vierden het openingsfeestje mee. Met een grote sleutel en het doorknippen van het lint door twee leerlingen werd de Vindplaats officieel geopend.

Een Vindplaats is een moderne en knusse schoolbibiotheek van DOK en biedt scholen ondersteuning bij het vergroten van het leesplezier en de taalontwikkeling van kinderen. Hiervoor biedt de Vindplaats een op maat gemaakte en regelmatig wisselende collectie jeugdboeken en wekelijkse taalactiviteiten als theaterlezen en interactief voorlezen.