John van Diggele (rechts) en enkele leerlingen op Schiphol, kort voor vertrek naar Taihiti.
John van Diggele (rechts) en enkele leerlingen op Schiphol, kort voor vertrek naar Taihiti.

'Het geeft ze zó veel zelfvertrouwen, dat is fantastisch'

Algemeen

DELFT – SC Delfland en Ondernemersfonds Buitenhof zijn content met hun samenwerking. De ondernemers steunen de middelbare school met een bijzonder project, als tegenprestatie gaan de leerlingen de ondernemers helpen met hun social sofa.

SC Delfland is vorig jaar op initiatief van gymnastiekdocent John van Diggele een bijzonder project aangegaan: een Europees uitwisselingsprogramma. De uitwisseling omvat meer dan even bij elkaar langs gaan en wat lokale toeristische trekpleisters bezoeken. Aan het project 'It's my life, it's my choice' doen scholen mee uit Nederland, Zweden, Turkije, Spaans-Baskenland en Frans Polynesië. Recent reisde een club Delftse leerlingen naar Taihiti, in mei staat de uitwisseling met leerlingen in Turkije gepland. Vorig jaar kwamen leerlingen vanwege de uitwisseling in Delft op bezoek. Zij leren van en bij elkaar over voeding, bewegen en gezondheid. Dat is leuk, leerzaam en nuttig, maar het kost natuurlijk ook geld. Gelukkig was Ondernemersfonds Buitenhof bereid in de kosten te willen delen. Dat is geweldig, vindt John van Diggele. "Zulke uitwisselingen zijn voor leerlingen unieke gebeurtenissen. Het geeft ze zó veel zelfvertrouwen, dat is fantastisch. Ze hebben er hun hele leven nog wat aan." De docent van SC Delfland was daarom dolblij met de donatie van Ondernemersfonds Buitenhof. "Daarom hebben we toen meteen gezegd: Als wij iets voor jullie terug kunnen doen, dan doen we dat", vertelt hij.

Social sofa
De ondernemers in Buitenhof willen nu een social sofa realiseren bij het winkelcentrum aan de Vrijheidslaan. Deze wordt als een betonnen en kale bank geleverd, leerlingen van SC Delfland gaan deze vervolgens mozaïeken met afbeeldingen die in het teken staan van de wijk Buitenhof. "Dat wordt erg leuk", verwacht Van Diggele. "Leerlingen dragen zodoende bij aan iets leuks aan de wijk. Dat is ook voor ons als school belangrijk. Ik vind het een mooi voorbeeld van hoe je elkaar kunt versterken voor samen te werken. Ondernemersfonds Buitenhof heeft ons goed geholpen met de financiering van het uitwisselingsproject, nu kunnen wij wat terug doen." John van Diggele sluit altijd aan bij vergaderingen van het Ondernemersfonds. Als het aan hem ligt, zullen beide partijen elkaar vaker gaan steunen. "Zo is er al eens door de ondernemers geopperd een schoonmaakactie in de wijk te houden. Ook dan kunnen leerlingen van ons natuurlijk helpen."