De bewoners van de woning aan de Maerten Trompstraat 2D.
De bewoners van de woning aan de Maerten Trompstraat 2D.

Huis te koop: Maerten Trompstraat 2D, Delft

advertenties

DELFT – Rick Poppelier en Cynthia Schrama wonen in een bijzonder huis. Het maakt onderdeel uit van een kleinschalig blok van zeven woningen aan de Maerten Trompstraat. Dit is gebouwd onder particulier opdrachtgeverschap en de woningen zijn in 2009 opgeleverd. Rick en Cynthia wonen in het middelste en tevens breedste herenhuis.

"Ik weet het me nog goed te herinneren", begint Cynthia. "Toen we ons destijds voor dit kleinschalige CPO-project inschreven, waren we zestiende op de lijst. Maar het ging heel snel, want al gauw behoorden we tot de eerste zeven."
De buitenkant van alle woningen zijn, op de raampartijen na hetzelfde vormgegeven. Gedurende twee jaar zijn er veel vergaderingen geweest, waarbij de eigenaren allemaal hun eigen wensen en zienswijzen kenbaar konden maken. Het was in elk geval belangrijk dat het complex in de woonomgeving zou passen, bij de bebouwing die de Zeeheldenbuurt zo kenmerkt. "De binnenzijde van onze woning hebben we echter helemaal zelf kunnen bepalen", vertelt Rick. "Hiervoor hebben we een eigen architect uit Delft in de arm genomen. Ton van Bergen heeft een geweldig interieur ontworpen, helemaal naar onze wensen."
Het meest opvallend is wel, dat de binnenkant van de woning helemaal gebouwd is rond een centrale witte kolom. Over alle verdiepingen geteld, grenzen alle vertrekken hieraan. De kolom eindigt met een glazen lichtkoepel. "Het is zo ontworpen, dat je vanuit de keuken op de begane grond de wolken in de lucht voorbij kunt zien drijven en de vogels voorbij ziet vliegen", legt Cynthia uit. "We wilden een licht huis met zo min mogelijk deuren en in dit ontwerp hebben inderdaad alle ruimtes direct daglicht of indirect via de prachtige vide."
Rick en Cynthia woonden eerst in een al even zo prestigieus woningproject aan het Schuttersveld. Daar hadden ze echter helemaal geen mogelijkheid om buiten te zitten. "Hier des te meer", gaat Rick verder. "We hebben een prachtige tuin met een achterpad. Er is een balkon aan de voorkant en een beschut dakterras helemaal boven aan de achterzijde. "Nu hebben we weer andere wensen", vult Cynthia hem aan. "We hebben al volwassen kinderen. Voor onze kleinkinderen hebben we hier een aparte logeerkamer ingericht. Maar zelf hebben we nu weer meer behoefte aan een appartement. Omdat we wat ouder worden, maar ook omdat het een veilige uitvalsbasis is voor de reizen die we van plan zijn te gaan maken. We hebben onze zinnen gezet op een appartement in het centrum."
Bij het betreden van deze woning geeft de glazen scheidingswand tussen de gang en de eetkamer een heerlijk ruimtelijk gevoel. De moderne keuken scheidt de zitkamer van het eetgedeelte en wordt grotendeels verlicht door de open verbinding richting glazen dak op de derde verdieping. Er is een open, houten trap met draadbespanning naar alle verdiepingen. Op de begane grond ligt een geweldige houten vloer. Net zoals alle overige ruimtes in het huis, beschikt de vloer over vloerverwarming. "Met openslaande deuren naar de tuin", zegt Cynthia. "Via het achterpad bij de groene binnenruimte kun je bij de gezamenlijke fietsenberging komen. Ook leidt dit pad naar de parkeerplaatsen voor de bewoners van dit huizenblok."
Op de eerste verdieping kan de prachtige werkruimte met open verbinding met de vide makkelijk worden getransformeerd tot een royale slaapkamer. Centraal ligt de inpandige berging en douche- en wasruimte. De slaapkamer aan de voorzijde is nu ingericht als kinderkamer. Op de tweede verdieping kom je eerst in een open ruimte, nu in gebruik als bibliotheek, met openslaande deuren naar het zonnige balkon. Achter een royale ouderslaapkamer met kleedruimte met vaste kasten. De moderne, geheel betegelde en complete badkamer grenst aan de vide en biedt daardoor indirect natuurlijk daglicht. Helemaal boven, op de derde verdieping, wordt u verrast door een prachtig inpandig dakterras van 27 vierkante meter. "Overal in de woning is voorzien in praktische bergruimte en handige rommelhokjes", vertelt Rick. "Op het dakterras is zelfs nog een aparte ruimte, die bijvoorbeeld zou kunnen worden gebruikt om een sauna in te plaatsen."

De kopersvereniging vraagt een jaarlijkse bijdrage van 125 euro. De vraagprijs van deze woning is 679.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.