De nieuwe Peugeot 3008.
De nieuwe Peugeot 3008.

Peugeots nieuwe 3008 is nu al een publiekstrekker

advertenties

DELFT – De nieuwe 3008 is wat scherper getekend dan de 'oudere' versie. Full led-koplampen zijn optioneel leverbaar en dat geldt ook voor een in glanzend zwart uitgevoerd dak. Aan de achterzijde vinden we led-verlichting volgens de nieuwe designstijl van Peugeot.

Het benzinegamma start met een 130 pk sterke 1.2 Puretech met handgeschakelde zesbak. Het blok is er ook met zestrapsautomaat. Hoger op de ladder staat een 165 pk sterke 1.6 e-THP, gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Dieselen kan met een 120 pk sterke 1.6 BlueHDi, die zowel met automatische zesbak als met handgeschakelde zesbak te krijgen is. De volgende stap is een 150 pk leverende 2.0 BlueHDi met handgeschakelde zesbak.
Wie een automaat op z'n 2.0-diesel wil, is aangewezen op de 180 pk-variant, die er weer niet met handbak is. In het interieur zit een 12,3-inch metend HD-scherm, dat dienst doet als instrumentarium. Het is volledig naar eigen smaak aan te passen en kent vijf verschillende weergavemodi, die via een rolkop op het stuurwiel geselecteerd kunnen worden. i-Cockpit Amplify is een systeem dat onder meer de lichtsterkte van de sfeerverlichting regelt, de massagefunctie van de stoelen aanstuurt en de geur in de auto middels een parfumeur kan regelen. Ook het materiaalgebruik is verbeterd. Zo is vanaf het tweede uitrustingsniveau leer aanwezig, hetzelfde geldt voor verchroomde inzetstukken en glanzend zwarte afwerking. Midden op het dashboard zien we een 8-inch touchscreen, vergezeld door zes 'toggle switches', om direct naar zaken als radio, airco en mobiele apps te gaan. Het infotainmentsysteem kan uiteraard overweg met MirrorLink, Android Auto en Apple Carplay. Verder levert Peugeot een heel pakket bestaande uit Active Safety Brake, Distance Alert, Lane Departure Warning, Vermoeidheidsherkenning, Grootlichtassistent, Verkeersbordherkenning, Adaptieve Cruise Control en een dodehoeksensor. Met VisioPark 360 moet tijdens het parkeren rond de auto kunnen worden gekeken. Tijdens de Autosalon van Parijs, die in oktober plaatsvindt, beleeft de nieuwe 3008 zijn publieksdebuut.

Peugeot DAVO Delft
www.peugeotdavo.nl