Afbeelding

Jong en oud wanDel(f)t er weer lustig op los

kijk op de wijk

DELFT – Jong en oud trekt komende week van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni de wandelschoenen weer aan voor de Avondvierdaagse door Delft en omgeving. Elke dag wordt op een andere locatie gestart.

Louise Fakkert uit de wijk Voorhof is binnen het bestuur van de Avondvierdaagse Delft actief als webmaster. "Onze website www.avondvierdaagsedelft.nl en Facebookpagina zijn belangrijke manieren om te communiceren met deelnemers aan de wandeldagen. Tijdens de wandelingen sturen we vrijwilligers op pad, die foto's maken van de deelnemers: die foto's gaan vervolgens zo snel mogelijk online", zegt Louise. De deelnemers kunnen ook hun steentje bijdragen en hoeven dat niet voor niets te doen. "We ontvangen dit jaar graag 'gekke' foto's van de lopers van de 5 en 10 kilometer. Mail deze foto's naar avondvierdaagsedelft@hotmail.com en kijk of je de volgende dag een leuke prijs gewonnen hebt. De foto's kun je mailen van maandag tot en met donderdag", legt het bestuurslid uit. Het thema is ditmaal 'Ik hou van Holland': op de laatste dag, de vrijdagavond, worden de deelnemers verzocht om volgens dit thema verkleed te komen. "Natuurlijk kunnen ze hier ook een prijs mee winnen", motiveert Louise de lopers om een duik in de verkleedkist te doen.
Het uitzetten en goed controleren van de wandelroutes is een belangrijke taak van de bestuursleden. "We verwachten ongeveer 1.900 lopers dit jaar, plus alle ouders die meelopen. Het is daarom van het grootste belang dat iedereen de goede kant op wordt gestuurd en onderweg niet wordt geconfronteerd met een afgesloten straat of iets dergelijks", aldus Louise. Met de hulp van vrijwilligers en verkeersregelaars wordt de stroom wandelaars in goede banen geleid.
Qua sponsoring zijn diverse ondernemers en winkels de Avondvierdaagse Delft goed gezind. "We krijgen van de Albert Heijns in samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) op de eerste avond bidons uitgereikt om zo de jongeren te stimuleren om water te drinken. Op vrijdag krijgen de lopers ook nog een banaan", meldt het bestuur. De Plus supermarkten sponsoren op donderdag een appel, Jumbo sponsort op woensdag een pakje drinken en een banaan. De Candy Shop in de Hoven Passage stelt diverse prijsjes beschikbaar.