Verkoopleider Rick van Aken van Preuninger Haagland (links) en verkoopadviseur Dion van Leeuwen bij de nieuwe Fiat Tipo sedan. (foto: Martijn Linthorst)
Verkoopleider Rick van Aken van Preuninger Haagland (links) en verkoopadviseur Dion van Leeuwen bij de nieuwe Fiat Tipo sedan. (foto: Martijn Linthorst)

De nieuwe generatie Fiat Tipo: scherp gelijnd prachtig design

advertenties

YPENBURG – De Tipo is de nieuwste blikvanger in de showroom van Preuninger Haagland. Bij het bedrijf in Den Haag-Ypenburg is er ruim baan gemaakt voor de nieuwste generatie van dit in de jaren tachtig immens populaire model. Tipo, een bekende naam in de Fiat-historie, een auto die nu een revival meemaakt.

De Fiat Tipo was in de jaren tachtig de eerste productieauto die volledig door robots werd gefabriceerd. In die periode, de jaren tachtig, is de Fiat Tipo 'Auto van het Jaar' geworden. In de Italiaanse fabriek zouden er daarna vele modellen op deze manier gefabriceerd worden. "De nieuwste uitvoering van de Fiat Tipo, een sedan, heel compleet en voor een leuk bedrag", vertelt verkoopleider Rick van Aken, voorheen werkzaam in de vestiging in Zoetermeer. "De Fiat Tipo is een nieuw model die het aanbod van Fiat volledig maakt."
In de showroom van Preuninger Haagland gaat het vooralsnog om de sedan-uitvoering van de Fiat Tipo. In de zomer zullen ook een hatchback- en een stationwagonversie volgen. "Maar nu dus al de sedan, die de mensen alvast in onze showroom kunnen komen bewonderen. Een scherp gelijnde auto met een prachtig design."
De Fiat Tipo sedan heeft de volgende uitvoeringen: de Pop en de Lounge. De Pop heeft een rijke standaarduitrusting en heeft een prijskaartje van 19.495 euro. De Lounge is een extra rijk uitgeruste versie en daar betaalt de klant 22.495 euro voor. "Dit zijn allebei benzine-uitvoeringen", gaat Van Aken verder. "Voor de dieselvariant van de Lounge betaalt de klant 1.000 euro meer. De prijs komt dan uit op 23.495 euro. Het bijtelling-tarief voor de zakelijke rijder is 21 procent."
Met deze auto brengt Fiat eindelijk een sedan op de markt die gezien mag worden. Een uitdagende en sportieve auto voor een nieuwe generatie bestuurders. De Fiat Tipo sedan Pop is compleet uitgerust. In de Lounge-uitvoering is de uitrusting nog eens uitgebreid met onder meer een navigatiesysteem, 17-inch lichtmetalen velgen, automatisch geregelde airconditioning, elektrisch bedienbare ramen achter, cruise control en parkeersensoren achter. "Leasen van de Fiat Tipo kan met Private Lease voor een bedrag van 299 euro per maand", zegt Van Aken. "In de showroom, worden alle voorwaarden onder het genot van een kop koffie uitgelegd."

Preuninger Haagland
Laan van Waalhaven 417
Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 50
www.preuninger.nl