Bigband Let's Swing is klaar voor het kerstconcert.
Bigband Let's Swing is klaar voor het kerstconcert.

Sing-a-long Kerstconcert Let's Swing

cultuur

DELFT – Bigband Let's Swing slaat dit jaar met haar kerstconcert een nieuwe, meezingbare weg in.

Het verzorgen van een kerstconcert is de Delftse bigband Let's Swing wel toevertrouwd. Maar verandering van spijs doet eten: daarom heeft Let's Swing dit jaar het concert qua opzet aangepast en opgefrist."Het wordt een sing-a-long concert, waarvoor we naast onze eigen zangeres Marriëtte Eygenhuysen een beroep doen op theatergroep Spot voor de vocale ondersteuning", vertellen Gert van der Meer en Anne van der Gaag, respectievelijk actief als trompettist en tromboniste bij de bigband. "We willen met deze nieuwe opzet een andere weg inslaan, waar naast muziek tevens ruimte is voor een stukje entertainment."

Jubileum
Let's Swing neemt met dit concert alvast een voorschot op het 20-jarig jubileum in 2017. Dan staat wederom een bijzonder optreden in samenwerking met Spot op de rol. Ander bijzonder wapenfeit: dit wordt het eerste kerstconcert met de nieuwe bandleider Sarif Tribou. Het concert vindt plaats op zondag 20 december in Clubhuis Drumguards aan de Estland 2, het vaste repetitieonderkomen van de bigband. De ruimte verandert voor deze gelegenheid in een kleine concertzaal in kerstsfeer.

Workshop
Voorafgaand aan het kerstconcert kunnen belangstellenden vanaf 11.30 uur deelnemen aan een workshop kerststukjes maken onder professionele begeleiding. De workshopdeelnemers kunnen hier ook een smakelijke kerstlunch nuttigen. Om 13.30 uur begint Let's Swing met het concert. Kaarten voor het concert kosten 7,50 euro aan de deur en 6,50 euro in de voorverkoop. Wie wil deelnemen aan de workshop en het concert wil bijwonen, betaalt 28,50 euro (inclusief lunch).
Kaarten reserveren is mogelijk door een e-mail te sturen naar secretariaat@letsswingdelft.nl. Meer informatie: www.facebook.com/letsswingdelft.