Jolanda van Halderen, Lenie van Halderen en Jonas, Bertus van Halderen, Glenn Bruens, Bert Kok, Salar Issa, Lenie Baggerman en Edith de Groot (v.l.n.r.) zijn allemaal blij met de goede afloop. (foto: Jesper Neeleman)
Jolanda van Halderen, Lenie van Halderen en Jonas, Bertus van Halderen, Glenn Bruens, Bert Kok, Salar Issa, Lenie Baggerman en Edith de Groot (v.l.n.r.) zijn allemaal blij met de goede afloop. (foto: Jesper Neeleman)

'Ik ben, terugkijkend, niet rouwig om het buurthuisverbod van Jonas'

Algemeen

DELFT – De maand december is het moment bij uitstek om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin teckel Jonas een buurthuisverbod kreeg, waardoor een etentje voor ouderen dreigde te verdwijnen, maar Kok Catering redding bood. Dus vroegen we de hoofdrolspelers: Hoe is het nou?

-Hoe is het nou?
Bertus van Halderen: "Goed. We koken hier nu alweer een jaar voor de ouderen en dat bevalt uitstekend. We beschikken hier over een mooie en grotere keuken, een grote koeling en een geweldige zaak. We zijn van de hel naar de hemel gegaan."
Bert Kok: "Toen ik in de krant las dat het etentje voor ouderen in de Wippolder dreigde te verdwijnen heb ik contact gezocht met Bertus. We kenden elkaar nog van vroeger. Het klikte en de samenwerking was zo beklonken. Het gaat hartstikke goed en leuk hier. Laatst heb ik trouwens nog pastavellen van 'm gejat, dat merkt 'ie niet eens."
Bertus van Halderen: "We hebben hier veel lol. We zijn ook allemaal wel in voor een geintje."
Kok: "De vrijwilligers van het etentje voor ouderen doen ook hartstikke goed werk. Als ze hier woensdagavond weer weggaan ziet alles er piccobello uit, zodat we de volgende dag zo aan de slag kunnen."
-Heeft de verhuizing van Wijkcentrum Wippolder naar Kok Catering nog meer gevolgen gehad?
Lenie van Halderen: "Salar Issa, die ooit vanuit Syrië naar Nederland vluchtte, hielp ons in het wijkcentrum altijd vrijwillig met afwassen. Hij heeft nu bij Kok een jaarcontract gekregen. Heel mooi. Verder komen er nog steeds zo'n vijftig ouderen één keer in de twee weken op deze activiteiten af. Er zijn er maar twee of drie die niet meer komen."
Kok: "Mijn buurman Jaap Verhoen haalt een aantal dames thuis op, rijdt ze hierheen en brengt ze ook weer thuis."
-Hoe gaat het met Jonas?
Lenie: "Helemaal goed. Je ziet het: hij vindt het prima hier. Iedereen geeft 'm bij binnenkomst een aai over z'n bol, of mensen nemen een brokje voor 'm mee."
Bertus: "Hij wordt meer aangehaald dan ik."
-Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar?
Lenie: "Het is een heel gezellig jaar geweest. We zijn blij dat alles goed is afgelopen en zoveel mensen nog steeds van het etentje kunnen genieten. Ook de deelnemers zijn daar blij mee en ze zijn hartstikke dankbaar."
Bert Kok: "Ik vond het ook een goed jaar. Wat ook mooi is: Als wij eens echt omhoog zitten en het is heel druk, dan kunnen we altijd Bertus bellen en dan springt hij bij. Ik ben, terugkijkend op 2015, dus niet rouwig om het buurthuisverbod van Jonas."
Bertus van Halderen: "Voor wat hoort wat."