Comfort en veiligheid van niet eerder vertoond niveau in E-Klasse

Algemeen

Mercedes-Benz heeft op de AutoRai met de nieuwe E-Klasse een absolute publiekstrekker. Het paradepaardje in zijn segment is 23 procent zuiniger dan zijn voorganger en ook op het gebied van comfort en veiligheid ligt de lat weer hoger.

De limousine is leverbaar vanaf 49.900 euro. Alle uitvoeringen van de nieuwe E-Klasse zijn duidelijk zuiniger dan hun voorgangers. Dat komt niet alleen door de nieuwe generatie viercilinder motoren met directe inspuiting en (twin)turbotechnologie, maar ook door de standaard toepassing van BlueEFFICIENCY. Dat is een modulair pakket maatregelen dat het verbruik èn de uitstoot van schadelijke gassen sterk vermindert. 

Een voorbeeld maakt dit duidelijk. De nieuwe E 250 CDI met zijn krachtige (150 kW/204 pk) viercilinder dieselmotor is 23 procent zuiniger dan het vorige model. “Evenals veel andere nieuwe E-Klasse-uitvoeringen, zowel benzine als diesel, heeft deze uitvoering een A-label”, zegt servicemanager Natasja de Wit van de Delftse vestiging van Mercedes-Benz Dealerbedrijven. “In de nieuwe E-Klasse, de zevende in serie vanaf de oorlog, zijn de dubbele koplampen gehandhaafd. Het vorige jaarmodel is met name vanwege zijn design onderscheiden met de Red Dot Award.” 

De nieuwe E-Klasse biedt comfort en veiligheid van een niet eerder vertoond niveau. De nieuwste generatie assistentie- en veiligheidsystemen maken van de E-Klasse een auto die zijn bestuurder bijvoorbeeld helpt de juiste rijbaan en snelheid aan te houden. De E-Klasse herkent gevaarlijke situaties vroegtijdig en geeft de bestuurder zo voldoende tijd om in te grijpen. In het ergste geval voert de auto zèlf een noodstop uit. En wat het comfort betreft: dat is nu nog hoogwaardiger door het adaptieve schokdempersysteem. 

De schokdempers ‘herkennen’ de ondergrond en ze passen daarop automatisch hun karakteristiek aan. Hierdoor – en mede door diverse andere geavanceerde technologieën - is de nieuwe E-Klasse misschien wel de meest rustgevende auto van het moment. “Dat is goed nieuws voor de vele zakelijke rijders die onze vestiging in groten getale bezoeken”, zegt De Wit. “We kunnen met trots zeggen dat we heel goed scoren op het gebied van klanttevredenheid.”

Mercedes-Benz Delft is de garage en het servicepunt voor deze regio. Alle monteurs hebben specialistische opleidingen gevolgd en ze worden nog steeds continu getraind. “Van een teruggang merken we niets”, zegt De Wit. “Zeker voor de mensen die normaal niet aan een Mercedes zouden denken, komt een mooie Ster-occasion of een occasion uit ons eigen Mercedes-Benz Direct in deze economische situatie meer binnen hun bereik.”


Mercedes-Benz Dealerbedrijven
Faradayweg 3
Telefoon: (015) - 251 36 00
www.mbdb.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!