Afbeelding

Powervrouwenlunch: dames om rekening mee te houden

Algemeen

Editie: Week 23, Jaargang 21 |

De VrouwenPowerlunch brengt vrouwen bijeen om rekening mee te houden…

DELFT - Een in vanille gemarineerde coquille met bieslookbloemetje, gepresenteerd op een ring van geslepen oesterschelp die aan de vinger van de aanwezige PowerVrouwen werd geschoven. Dit was slechts een van de overheerlijke hapjes van de PowerVrouwenlunch, bereid door Yuri Verbeek van de Kokkerie.

Afgelopen dinsdag vond de VrouwenPowerlunch plaats in De Bieslandse Heerlijkheid. Initiatiefnemers van het event zijn Evelien van der Kruit, directeur Delft Marketing, chef-kok Yuri Verbeek en Arja Langeveld, eigenaresse van De Bieslandse Heerlijkheid. Evelien van der Kruit legt uit hoe het initiatief tot stand is gekomen: “Yuri, Arja en ik wilden in deze economische crisis iets leuks met een hoog ‘feel good gehalte’ organiseren voor speciale vrouwen. Gewoon, omdat het leuk is en omdat ze het verdienen. Door de prachtige locatie die Arja runt en de heerlijke lekkernijen die Yuri maakt, was het idee van een heerlijke VrouwenPowerlunch op deze toplocatie snel geboren. Uit onze eigen netwerken selecteerden we vrouwen met een aantal overeenkomsten. Zo zijn de genomineerde vrouwen eigenzinnig, durven ze out of the box te denken, hebben ze passie voor hun vak, zijn ze maatschappelijk betrokken en stralen ze energie en vitaliteit uit.”

Tijdens de lunch maakte een onafhankelijke jury, bestaande uit Yvonne Gruis (advocate),  Caroline Ludwig (hoofdredacteur Leven Magazine) en Inge van der Helm (hoofdredacteur Good Food Specials), bekend wie de PowerVrouw van 2013 is. De jury koos voor de innovatieve en maatschappelijk betrokken Lisanne Addink, de 27-jarige eigenaresse van het Delftse bedrijf Verdraaid Goed. Verdraaid Goed is een jong ontwerpbureau dat verrassende duurzame producten ontwerpt en produceert. De genomineerden bestonden met name uit politica, managers, consultants en zelfstandig ondernemers.


Evelien van der Kruit legt uit dat de jury het niet makkelijk vond een winnaar te kiezen. “De vrouwen zijn niet voor niets geselecteerd en allemaal een PowerVrouw die voldoen aan de criteria. Voor ons zijn het allemaal winnaars.” De aanwezige vrouwen zelf zijn erg enthousiast. “Onvergetelijk, een gouden initiatief, prima georganiseerd met een heerlijke lunch in een hemelse ambiance,” aldus Yoka Boshoff (director Boshoffski int). “Een interessante groep dames ook; ik heb al een aantal afspraken gemaakt.”

Initiatiefneemster Arja Langeveld heeft na afloop veel positieve reacties ontvangen. “De combinatie van het prachtige weer, de hoge opkomst, onze mooie locatie en het pure, eerlijke eten van Yuri maakte het tot een fantastische gebeurtenis,” vertelt ze enthousiast. Ook chef-kok Yuri Verbeek van De Kokkerie is enthousiast. “Geweldig met al die fantastische dames. Het initiatief heeft goed uitgepakt.” Volgend jaar krijgt het initiatief zeker een vervolg en willen de organisatoren het aantal geselecteerde Powervrouwen verdubbelen tot maar liefst 100!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12