Delvenaar in beeld

Algemeen

Editie: Week 17, Jaargang 21 |

Wim van Dormolen (64), gepensioneerd?

- Wat bent u hier aan de Hoflaan aan het doen??

“Ik wandel even naar de IKEA om daar een kopje koffie te gaan drinken.”?

- Daar is het natuurlijk prachtig weer voor…?

“Jawel, maar ik doe het wel vaker. Lekker door het park wandelen, een sigaartje roken en, wat je zegt, genieten van het mooie weer. Zoals het wezen moet.”?

- Doet u dat altijd alleen??

“Ja. Vroeger deed ik het met mijn vrouw, maar die is nu wat beperkt waardoor ik het alleen moet doen. Dat vind ik wel jammer. Toch blijf ik het gewoon doen want ik vind wandelen erg leuk. Naast wandelen doe ik ook tennis en golf.”?

- Heeft u verder nog iets leuks gedaan afgelopen week??

“Elke dag is eigenlijk leuk. Ik heb wat vrijwilligerswerk gedaan voor de golfvereniging en ik heb genoten van de voetbalwedstrijd tussen Bayern München en Barcelona. Jammer voor Barcelona, maar het moest er een keer van komen dat ze zouden verliezen. Wat ik wel een smet vond, waren de grote vergissingen van de arbitrage. Scheidsrechters zijn toch wel bepalend voor wat er op het veld gebeurt. Twee buitenspeldoelpunten, twee handsballen, dat kan op dat niveau eigenlijk niet meer, hè.”?

- Is daarmee ook gelijk uw nieuws van de week besproken??

“Nou, het aller vervelendste nieuws is eigenlijk van de week hiervoor en dat is natuurlijk wat er in Boston gebeurd is. Ik word er niet meer boos om, maar wel verdrietig. ?

Iedere keer is er weer zoiets en dan denk ik bij mezelf: Waarom? Welke zot bedenkt het nou om in zo’n snelkookpan zoveel mensen zoveel leed en narigheid aan te doen? Dat is het nare nieuws. Het positieve nieuws is dat iedereen zich opmaakt voor de Kroningsdag.”?

- Kent u het koningslied al uit uw hoofd??

“Nee, maar dat wil ik ook niet leren. Het is leuk dat ze er iets van wilden maken, maar dat het zo slecht afgelopen is, viel te verwachten. Zo’n lied is niets voor Nederland. Wij zijn geen meezingland.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12