Delftse fitnesster denkt goede kans te maken tijdens de Flexcup 2011

Algemeen

DELFT – Iedereen heeft weleens zo’n moment waarop het besluit valt om het roer helemaal om te gooien. Weinigen zetten dit ook echt door. Sonja Wachters deed dat wel en met resultaat.

Volgende week zondag neemt ze deel aan de Bodyfitness-klasse van de Flexcup 2011. Daar zag het zo’n twee jaar geleden niet naar uit. Sonja woog met haar lengte van 1,71 meter 93 kilo en voelde zich eigenlijk niet helemaal goed in haar vel zitten. De buitenwacht merkte daar weinig van; toch wilde ze het even helemaal anders aanpakken. “Ik woonde toen nog in Amsterdam en ben daar gericht begonnen met afvallen door te sporten en anders te eten. Ik gaf het de werktitel Operation Hotbabe. Exact één jaar geleden was na negen maanden mijn doel bereikt en was ik 27 kilo afgevallen. Op 4 maart van dit jaar verhuisde ik terug naar Delft en al een dag later had ik me ingeschreven bij Fitness & Health Club Delft.” 

Terug in Delft ging ze steeds fanatieker sporten, maar zonder doel haalde ze hier weinig voldoening meer uit en dus werd het tijd om andere doelen te stellen. “Toen las ik in juli in deze krant het verhaal van Roël Rink, die meegedaan had aan Musclemania in Miami. Hij is trainer bij de club en ik vertelde hem dat ik ook altijd al geïnteresseerd was geweest in natural bodybuilden. Het werd tijd voor Operation Hotbabe 2.” Rink introduceerde haar bij zijn trainer Jenny Gaidoukevitch en een succesvolle samenwerking was geboren. 

Al snel bleek dat bij deze sport meer komt kijken dan ‘alleen maar’ keihard trainen. Gaidoukevitch begeleidt Wachters ook bij haar voeding en dat komt in de praktijk vaak neer op elke tweeënhalf uur een uitgebalanceerde maaltijd uit een plastic bekertje. Hierbij gaat het meestal om tonijn of kip met groente of eiwitpoeder. “Daarnaast moest ik ook nog oefenen op het poseren, iets dat bij mij zeker geen vanzelfsprekendheid is. Bovendien zijn de trainingen van Jenny enorm zwaar en dan gebruik ik ook nog een heel deel van mijn ‘eigen tijd’ om bij de Fitness & Health Club Delft te trainen.” Het leuke aan de sport vindt Wachters dat ze niet alleen haar lichaam sterkt, maar ook haar geest scherper maakt. “Qua eetpatroon moet ik bijvoorbeeld ook heel gedisciplineerd te werk gaan, want voor mij zit een lekker tussendoortje of een glaasje wijn er echt niet in.” 

In de aanloop naar de Flexcup, waar ze afgelopen september pas mee is begonnen, gaat dus heel wat tijd zitten. Daarnaast heeft ze ook nog een voltijdbaan in Amersfoort, waardoor ze naast haar werktijd ook dagelijks nog drie uur kwijt is aan het reizen. “Dat zijn de rustige momenten op de dag waarop ik mijn ontspanning pak. Ik luister dan muziek met het verstand op nul of bel met vrienden en familie. Die verwaarloos ik trouwens ook wel een beetje de laatste tijd, want mijn privéleven staat op dit moment echt op ‘hold’. Ik ben alleen maar met mijn sport bezig. Een andere vorm van ontspanning is voor mij de sauna, waarin ik na het trainen altijd nog wel even te vinden ben. Het leuke daaraan is dat dat ook nog eens goed is voor mijn spieren!” 

Ze weet waar ze het allemaal voor doet: op zondag 11 december zullen zij en haar concurrentes in Theater de Schalm in Veldhoven bruingeverfd en in bikini hun shows van poses en, zoals ze dat zelf noemt, ‘loopjes’ aan het publiek tonen. Dat doet ze vol vertrouwen. “Want ik weet dat ik gewoon ontzettend goed bezig ben en ik ben er dan ook van overtuigd dat ik een goede kans maak op de overwinning. Het mooiste aan de sport is overigens dat alle vrouwen hier een prachtig, atletisch lichaam hebben, maar dat het zeker niet ten koste gaat van de vrouwelijkheid.” Voorlopig zijn de verrichtingen van Sonja op haar website www.operationhotbabe.nl te volgen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12