Afbeelding

De spelers hadden het niet verwacht en zijn vooral blij verrast met hun nominatie

sport

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

DELFT - Pim Hoornweg, George Thoen en Joren Tromp gaan samen uitmaken aan wie Ard van Peppen op zaterdagavond 25 mei bij Kok Catering Service de Gouden Schoen uit gaat reiken op het Hans Dorjee Voetbalgala.


‘IK HEB EINDELIJK WEER EENS ALLE WEDSTRIJDEN KUNNEN SPELEN’


George Thoen, middenvelder en aanvoerder van Full Speed, had zijn nominatie niet helemaal aan zien komen. “Want de laatste keer dat er een tussenstand in de krant Delft op Zondag stond, stond ik geloof ik op de negende plaats.”
Inmiddels hoort Thoen bij de sterkste drie van het klassement, wat vooral in verband gezien moet worden met de sterke serie die Full Speed in de slotfase van de competitie op de mat legde. “Na de winterstop zijn bij ons wat lampjes gaan branden. Uiteindelijk zijn we beter gaan voetballen en hebben we laten zien dat we echt wel aardig kunnen voetballen.”
Het leidde tot een prachtige serie van tien wedstrijden, waarvan Full Speed er acht wist te winnen. “Dan is het jammer dat we pas zo laat wakker zijn geworden. Wie weet waar we gestaan hadden als we wat eerder deze vorm hadden.” Over zijn eigen seizoen is Thoen tevreden. “Ik heb geen blessures of schorsingen gehad en heb eindelijk weer eens alle wedstrijden kunnen spelen. Daarbij ben ik op momenten ook belangrijk geweest.” Dat onderkennen de rapporteurs van het Hans Dorjee ook en daaraan dankt hij zijn nominatie. “Voor mij is het de kers op de taart na een leuk seizoen.”


‘IK HEB DIT SEIZOEN HEEL VEEL GELEERD’


Ook Pim Hoornweg had zijn nominatie dit seizoen niet verwacht. “Want ik dacht dat je als speler van een vierdeklasser niet zo snel genomineerd zou worden.” Uiteindelijk dwong de centrale verdediger de nominatie op dat niveau af, hoewel hij aan het begin van het seizoen niet helemaal blij was met zijn situatie. “In het begin vond ik het wel vervelend dat ik achterin moest spelen, want ik was gewend om als spits te spelen. Uiteindelijk stond het achterin goed en daarom vind ik het achteraf ook niet zo erg.”
De solide basis die Hoornweg samen met Stijn van Sommeren, met wie hij het centrum vormde, legde, was belangrijk voor het kampioenschap dat SEP aan het eind van het seizoen mocht vieren. “In die zin zijn we denk ik wel bepalend geweest. Scorend was het wat minder dan normaal, maar ik heb met mijn hoofd en uit penalty’s toch nog gescoord. Dat is toch waarvoor je bent gaan voetballen. Uiteindelijk werden we kampioen en dat dit in een team gebeurt waarin mijn broer speelt en waarvan mijn vader trainer is, is voor mij wel bijzonder.”
Hoornweg heeft het afgelopen seizoen veel geleerd. “Want Stijn heeft in de jeugd bij een bvo gespeeld en dat merk je aan alles. Hij straalt zoveel rust uit en heeft heel veel voetballend vermogen. Ik moet het vooral van mijn snelheid en kracht hebben, maar heb dit seizoen ook heel veel geleerd.”


‘NU SPEEL IK MEER IN DIENST VAN HET ELFTAL’


Ook voor Joren Tromp kwam de nominatie als een verrassing. “Ik zat een paar jaar geleden al eens bij de kanshebbers en toen had ik echt een superseizoen. Dit jaar ging het best lekker, maar ik had niet verwacht dat mijn seizoen voldoende was voor een nominatie. Daarbij woon ik niet meer in Delft en zie ik de cijfers niet meer, dus ik heb geen tussenstanden gezien ook.”
Het sterke seizoen van Tromp loopt misschien wel synchroon met dat van zijn club. “Vorig seizoen speelden we ons via de nacompetitie veilig en dit seizoen zijn we met een krappere selectie gedeeld vierde geworden. Dat is een mooie prestatie en voor mij persoonlijk is het leuk om op deze manier nog extra erkenning te krijgen.”
Het verschil met de vorige nominatie is voor Tromp vooral de positie waarop hij zijn wedstrijden speelt. “Toen was ik linksbuiten en scoorde ik heel veel. Inmiddels sta ik links op het middenveld en speel ik meer in dienst van het elftal. In het begin was dat wel even wennen, maar al snel bleek dat ik vanuit daar met mijn snelheid voor gevaar kan zorgen. Helemaal verrassend is dat niet, want een aantal jaar geleden heb ik sporadisch al eens zo gespeeld achter Jeffrey Jongeneelen. Dat werd niet doorgezet omdat we allebei op de flanken nog te belangrijk waren.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12