Afbeelding

Het is maar dat u het Weet

vaste rubrieken

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

Op 25 mei  is er weer een rommelmarkt in wijkcentrum De Wending. Iedereen is van harte welkom om gezellig te snuffelen van 10.00 tot 15.00 uur. Ook kunt u een tafel huren om op deze dag zelf uw spulletjes te koop te zetten.

Wie kent niet het prachtige verhaal van het Joodse meisje Esther, die met inzet van haar eigen leven haar volk redde van de ondergang? Het christelijk kinderkoor Kristal voert op 1 juni de musical ‘Het dagboek van Esther’ door Jeroen van Essen en Lee Ann Vermeulen op. De toegang is gratis in de Zuiderkerk aan het Achterom 46 (16.00 tot 17.30 uur).

Donderdag 30 mei vindt in Woonzorgcentrum Monica (Arubastraat 2) de jaarlijkse rommelmarkt plaats. Van 10.00 tot 17.00 uur is er voor ieder wat wils. Zo kan men er terecht voor leuke hebbedingetjes en cadeautjes die zelf gemaakt zijn door de bewoners van Monica. De opbrengst komt ten goede aan een leuk uitstapje voor de bewoners.

Op zaterdag 25 mei om 20.00 uur verzorgt Camerata Trajectina het openingsconcert van de serie Zomeravondconcerten in het kerkje van ’t Woudt. Het thema van het programma is ‘De Vrede van Utrecht’ met muziek uit de Spaanse Successieoorlog. Het ensemble Camerata Trajectina (‘Utrechts muziekgezelschap’, opgericht 1974) heeft naam gemaakt met haar voortdurende pleidooi voor de Nederlandse muziek vanaf de Middeleeuwen tot en met de 17e eeuw. De kaartverkoop start om 19.00 uur op de avond van het concert aan de kerk. Reserveren is  mogelijk via www.concertentwoudt.nl of via info@concertentwoudt.nl. De toegangsprijs is 17,50 inclusief een drankje voor of na het concert in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’.

Na een jaar afwezigheid, wordt op Tweede Pinksterdag een oude traditie in ere hersteld. Dan vindt weer de jaarlijkse Fietspoldertocht plaats. De tocht, die iedere editie honderden fietsers een leuke dag bezorgt, leidt dit jaar richting Schiedam. De route heeft een afstand van ongeveer 35 kilometer. 
Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden voor een rustpauze. Zoals gebruikelijk is er voor de liefhebbers een fotopuzzel opgesteld. Starten kan op Tweede Pinksterdag tussen 10.30 en 12 uur vanaf het clubgebouw van voetbalvereniging Oliveo aan de Sportlaan in Pijnacker.

Op donderdag 30 mei vanaf 20.30 uur organiseert Tony’s Acts & Artists in samenwerking met Miles Food & Drinks een live optreden van ‘3 Guys on Stage’: Polle Eduard, Len Bouman en Ron Knoester. Ga het beluisteren op de Oude Delft 125 te Delft. De toegang is gratis.

Op 25 mei vindt de kledinginzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. Afgifte van gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken kan dan van 10.00 tot 12.00 uur bij de Adelbertkerk, Maria van Jessekerk, Sacramentskerk en Raamstraatkerk.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12