Afbeelding

Liefs, Vermeer laat op twee plekken de vele variaties op liefdesboodschappen van Vermeer zien

cultuur

Editie: Week 35, Jaargang 20 |

Janneke Bruines maakte – speciaal voor de keramiektentoonstelling Liefs, Vermeer - haar eigen versie van het Meisje met de Parel.

DELFT - In het Vermeer Centrum Delft werden onlangs alle Vermeers geveild. De Schipluidense keramiekkunstenaar Tineke van Gils had van porselein het hele oeuvre van Vermeer gemaakt om daarmee een door haar georganiseerde internationale tentoonstelling mogelijk te maken.

De expositie Liefs, Vermeer vindt van 1 tot en met 30 september plaats in het Vermeer Centrum Delft en in het kerkje Op Hodenpijl in Schipluiden, waar Vermeer 350 jaar geleden in het huwelijk trad. Zeventien bekende kunstenaars uit Nederland en China hebben zich voor de tentoonstelling laten inspireren door de liefdesboodschappen van Vermeer. Die zijn soms heel direct, vaak ook symbolisch, maar altijd zijn ze duidelijk. In deze keramiekexpositie vinden we alle variaties terug.

De kleine tentoonstelling in Het Vermeer Centrum Delft is elke dag van 10.00 tot 17.00 uur vrij toegankelijk. De grotere expositie in het kerkje Op Hodenpijl in Schipluiden is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur, maar gesloten tijdens speciale bijeenkomsten. Raadpleeg hiervoor de website www.liefsvermeer.nl.

De opening van Liefs, Vermeer is zondag 2 september in Delft èn Schipluiden. De opening begint om 13.30 uur bij het Vermeer Centrum aan de Voldersgracht. Beide burgemeesters, Bas Verkerk van Delft en Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland, gaan dan de laatste hand leggen aan Vermeers schilderij: ‘Gezicht op Delft, vanuit Schipluiden’. Ook Vermeer zelf is hierbij van de partij. Samen met de twee cultuurwethouders gaat het gezelschap vervolgens pers koets naar Schipluiden. De opening van de expositie in Schipluiden wordt verricht door Arnoud Rodenburg en de Delftse wethouder Milène Junius, met medewerking van Bert van Meggelen, voormalig directeur van Rotterdan Europese Culturele Hoofdstad. Zie voor meer informatie de website www.liefsvermeer.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12