Vitesse Delft houdt door de 3-0 overwinning op Hillegersberg zicht op handhaving. (Foto: Haaglandenvoetbal.nl / Moshe Amsalem)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in onze regio. Voor Vitesse Delft en DHC stonden er twee echte degradatiekrakers op het programma, waarin de drie punten heilig waren. Wippolder ging op eigen veld na een periode van rust weer op jacht naar een overwinning tegen het altijd lastige Honselersdijk.

Vitesse Delft speelde op eigen veld de belangrijke wedstrijd tegen Hillegersberg. De bezoekers uit Rotterdam verloren inmiddels al vier wedstrijden op rij en wisten eigenlijk vooraf al dat handhaving een onmogelijk opgave zou zijn. Vitesse speelde de vorige wedstrijd tegen Berkel met 1-1 gelijk, een punt waar de Delftse club weinig aan had. De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Na een half uur was die voorsprong er voor Vitesse dan toch, door een doelpunt van Rick Burgering. Vitesse hield stand en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de rust gooide Vitesse de wedstrijd door een doelpunt van Jesse Boateng al snel op slot. Gigi Vermeer zorgde voor de genadeklap, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde. Door deze overwinning houdt Vitesse de hoop op handhaving levend.

DHC
Het Delftse DHC speelde zaterdag in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Het verschil tussen beide ploegen was drie punten, waardoor het dus af- of aanhaken was voor DHC. De ploeg van Wim Baggerman en Burak Uyar heeft inmiddels al zes wedstrijden op rij niet verloren en ging er in Rotterdam voor om deze reeks uit te breiden. De openingsfase was overduidelijk voor de thuisploeg, maar door goed keeperswerk van Oussama Zayzaoui bleef DHC in de wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten werd Sinan Ocal de diepte ingestuurd, die fraai binnenschoot en zorgde voor een 0-1 voorsprong. DHC bleef de bovenliggende partij en 10 minuten voor rust kopte Jelle Pearson de 0-2 binnen. Na de rust ging Neptunus op jacht naar de aansluitingstreffer, die er na een kwartiertje ook kwam via Sander Duin. Hierna verzuimde DHC om de wedstrijd te beslissen, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Gelukkig trok DHC de 1-2 over de streep en werden er drie hele belangrijke punten meegenomen naar Delft.

Wippolder
Het Wippolder van trainer Mark Moen verloor de laatste twee wedstrijden in de competitie van Nootdorp en VELO en ging op eigen veld weer opzoek naar een overwinning. Tegenstander Honselersdijk moet door nederlagen tegen Die Haghe en Valken’68 weer naar beneden kijken en heeft de punten keihard nodig. In de eerste helft gebeurde er weinig, wat logischerwijs zorgde voor een 0-0 ruststand. Vijf minuten na rust kreeg de thuisploeg een strafschop, die werd benut door aanvoerder Daley Uythof. Hierna drukte Wippolder door en uiteindelijk zorgde wederom Uythof voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Na een uur zorgde Domenico de Vree met een prachtig schot voor de 3-0, waarmee de wedstrijd beslist was. De bezoekers uit Honselersdijk kwamen via Joey Valstar nog wel op 3-1, maar verder kwamen ze niet. Wippolder won met 3-1 en heeft zeker weer zicht op de tweede plek.