Den Hoorn verloor de uitwedstrijd tegen TAC'90 met 2-1. (Foto: Haaglandenvoetbal.nl/Sander de Hollander)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend stonden er weer genoeg interessante wedstrijden op het programma in onze regio. Zo nam Vitesse Delft het in Berkel en Rodenrijs op tegen Berkel en speelde SEP een belangrijke thuiswedstrijd tegen Maasdijk. Zondag speelde Den Hoorn nog een echte degradatiekraker tegen TAC’90.

Vitesse Delft verloor vorige week op eigen veld met 2-3 van HBSS en wist dus dat het in Berkel en Rodenrijs echt een keer drie punten moest gaan pakken. Tegenstander Berkel won vorige week daarentegen met maar liefst 7-2 van hekkensluiter Hillegersberg en zal dus met een heel ander gevoel deze wedstrijd ingaan. In de eerste minuten werd Vitesse even onder druk gezet, maar uiteindelijk lukte het de bezoekers om zich terug te knokken in de wedstrijd. Ondanks een aantal goede kansen leek er in de eerste helft niet meer gescoord te gaan worden, totdat Duncan Sjerp vlak voor rust de 0-1 maakte uit een corner. Na de rust ging Berkel op jacht naar de 1-1 en gooide beide teams wat meer de beuk erin. Dit resulteerde in een aantal gele kaarten én uiteindelijk ook in een strafschop voor de thuisploeg. Deze werd overtuigend binnengeschoten, waarmee Berkel de stand weer gelijk trok. In de slotfase waren er nog een aantal kansen, maar er werd niet meer gescoord. Door dit gelijkspel blijft Vitesse hangen op de twaalfde plaats, Berkel staat tiende.

SEP
Het SEP van trainer Marcel de Letter won vorige week de uitwedstrijd tegen Deltasport met 1-2 en hoopte deze overwinning op eigen veld een goed vervolg te geven tegen Maasdijk. De Westlanders staan tweede en boekte vorige week tegen DHL hun vierde overwinning op rij. De eerste kans was voor SEP, maar de inzet van Marco van Blitterswijk ging er niet in. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant, toen Maasdijk via Robin van der Ende op 0-1 kwam. In de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar het bleef voor rust bij 0-1. In de tweede helft lukte het SEP niet om gevaarlijk genoeg te worden en probeerde Maasdijk de voorsprong vast te houden. Dat lukte, waardoor Maasdijk de drie punten meenam naar het Westland. Voor SEP worden de laatste twee wedstrijden cruciaal in de strijd tegen degradatie.

Den Hoorn
Voor Den Hoorn stond zondag in Den Haag de belangrijke uitwedstrijd tegen TAC’90 op het programma. Den Hoorn verloor vorige week op eigen veld met 0-3 van koploper Forum Sport, terwijl TAC’90 op eigen veld gelijkspeelde tegen LFC. Voorafgaand aan deze wedstrijd was het verschil tussen beide teams slechts twee punten, waarmee de belangen wel duidelijk waren. In de eerste helft creëerden beide teams niet veel kansen, wat resulteerde in een 0-0 ruststand. Na de rust gaven beide teams wat meer gas en na ongeveer tien minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via Mohamed el Osrouti. Pas in de slotfase kon Den Hoorn iets terug doen en leek het duel in een gelijkspel te eindigen door een doelpunt van Felix Nijman, maar in de blessuretijd zorgde wederom Mohamed el Osrouti voor drie punten voor de thuisploeg. Den Hoorn is door deze nederlaag terug te vinden op de twaalfde plaats en moet zich nu wel echt zorgen gaan maken.