Afbeelding

Bruisende Hippie-party bij Nicole des Bouvrie

Algemeen

Afgelopen dinsdag kwam de nieuwe editie uit van Nicole’s Blad met op de glanzende cover ook een Delftse inslag met een oude foto met stadsgenoten uit de jaren zeventig. Bijzonder dat een foto uit 1975 ineens op de fraaie omslag prijkte met daarbij afbeeldingen van Hans Dessens uit de Delftse Schubertlaan, Ruud Schuurman uit de Telderslaan, Martin Reitsma uit Delfgauw en Bruno Bosman van het toenmalig bekende loodgietersbedrijf aan de Binnenwatersloot. De foto was er een waarop de toenmalige jonge mannen met lange haren , wijde pijpen, plateauzolen en overhemden met puntkragen stonden en een leuke bijdrage in het blad om terug te kijken op de jaren van destijds waar het Hippiedom nog steeds hoogtij vierde en waarbij deze kleding erg in zwang was. Terloops had het blad ook nog een eerder artikel uit deze krant Delft op Zondag afgedrukt, dat ging over de Code-Rood party uit februari. 

Tekst en foto’s: Martin Reitsma 

De lancering van de nieuwe editie van Nicole’s Blad (Anders d@n Anders) bleek zoals altijd een ware happening. Uitgeefster en samensteller van dit mooie blad, Nicole des Bouvrie vierde ook nog haar verjaardag tijdens de lancering. We zagen  artiesten, kunstenaars, Miss World Nederland, de jonge dames finalisten van Mrs Netherlands Universe, mode-ontwerpers en tal van andere bekenden van heinde en verre om dit Gooise feestje - met Delftse inbreng - mee te maken in de Spot in Bussum.  Ook de Bussumse burgemeester Han ter Heegde (gemeente Gooische Meren) gaf acte de présènce en reikte aan Nice het eerste exemplaar van alweer een geslaagde glossy uit. Een luid applaus viel haar en haar partner Arne Hak ten deel. Het passerende publiek  keek verrast op toen zij ‘De Spot’ passeerden, menig fietser of automobilist stopte even en vroeg wat er gaande was want de gasten van Nicole leken uit een ander tijdperk te komen en waren vrijwel allen gekleed in kleurige en opvallende kleding uit de ‘Swinging Sixties’ en Roaring Seventies toen het hippiedom ook in Nederland hoogtij vierde. De periode van Love, Peace en Understanding. Die periode was ook een memorabel muzikaal ijkpunt met grote hits zoals San Fransico, be sure to wear flowers in your hair, A Whiter Shade of Pale, Penny Lane, Not Just A Flower in Your Hair en Blommenkinders. Maar ook herkenning uit de seventies,  de periode met onder meer hits van Greenfield and Cook, Bolland & Bolland, Tee Set en After Tea, Buffoons en Golden Earring. Voor even waren we terug in de jaren zestig en zeventig met een redelijk onbezorgde jeugd, toen geluk nog heel gewoon was.  Er werd dan ook volop gedanst in de Spot.

Veel bekenden uit de entertainment, mode en kunst
We zagen onder meer de zangers Ben Cramer, Bartolo van der Braak, Aryan van Beugen Peter Douglas, oud TV icoon Viola Holt, veelzijdig kunstenares Astrid Engels, mediadokter Cees Jansen, cosmetisch arts dr. Andre Boom, CEO Miss & Mr World Nederland Katia Maes, Miss World Nederland Jane Knoester en Astrid en Ben Franse van Bennies Fifties uit Scheveningen, zangeres Sophia Löwe, mode-ontwerper Irvin Vorster, autodealer Robert-Paul van Vliet, Life Coach Ana Akkerman, Pentjak Silat meester Stephen Ghazi, onderneemster Marianne de Vries, Marianne Huisman en Robbanna Photography van Victorian Dolls Dress. De sfeer was optimaal, iedereen had het naar zijn of haar zin, de fotografen Henk- en Hans Ros, Hans Lachman, Rob Mussert en Wim van der Wel lieten zich niet onbetuigd en schoten bij elkaar talloze plaatjes van een kleurrijk en vermakelijke happening. Of in jaren zestig termen: het was mieters en gaaf! Nog dagen erna waren er kleurrijke foto’s en enthousiaste reacties te zien op social media. Nicole’s Blad is met voorsprong het leukste en boeiendste blad van ons land. Een mix van prachtige kleurrijke foto’s, boeiende verhalen, leuke interviews, evenementen en allerlei wetenswaardigheden en dat ook nog op A3 formaat. Je wordt er gewoon heel vrolijk van. Astrid kijkt uit naar de expositie van haar prachtige schilderijen, komende zondag in Laren. Ook zij schreef in Nicole’s Blad over ‘haar’ Hippietijd.

Love and Peace
Als de uitnodiging met code “Hippy Life” van Nicolle des Bouvrie binnen-pingt, krijg ik prompt heimwee naar de sixties. Toen kleine dingen er nog toe deden en je fladderend met iets creatiefs om je hoofd, henna tattoos en op blote voeten de flower power-bubbel in danste. Make Love Not War, Woodstock en de Hippie Trail. Beatles, Joe Cocker en Jimi Hendrix. Idealen, pretsigaretjes en alles Love And Peace. Het leek zo overzichtelijk. De winkels hadden een beperkt assortiment en er waren vaste werktijden van negen tot vijf. Als je als hippie-chick werd nagefloten, zwaaide je vrolijk terug. Niks Meldpunt Mores. Gretige handjes in omroepstad, waar ik toen ook werkte, dirigeerde je zonder mentale blessures retour afzender.  Haar overige tekst is in het blad te lezen of op de Facebookpagina van Astrid.

Nicole koestert al haar dierbaren
Nicole en Arne zijn levensgenieters pur sang. Ze vertelde: “In mijn jeugd was ik altijd al omgeven door dieren, pony’s, paarden, konijnen, honden en vogels. En we sleepten ze overal mee naar toe en doen dat nog steeds. We haalden de strobalen uit de kofferbak van de auto en vervolgens namen onze drie Duitse Doggen, Happy, Lucky en Hero erin plaats.” Een glimlach sierde haar mond waarbij ze vertelde: “Dankzij mijn ouders heb ik ook enorm veel leuke en bekende mensen ontmoet. Zonder verleden geen toekomst, dus die mensen horen er de rest van mijn leven bij.” Ze is trots op haar kinderen en kleinkinderen en koestert hun aanwezigheid. Nicole kan er met veel passie en liefde over praten. Na afloop van het geslaagde evenement merkte Nicole nog op: “We lanceren iedere twee maanden ons blad, maar deze code Hippy Life was echt wel om door een ringetje te halen. Ik ben er stil van. Maar liefst 325 gasten mochten Arne en ik verwelkomen en dat op een maandagavond in Bussum. Op naar Code Frankrijk op 14 juli a.s.”




 

 

Afbeelding