Van links naar rechts: Gijs Grimbergen, Ocke Siertsema, Abdelkader Karbache, Boutaina Chami, Yason Sinout aan de Oude Gracht te Utrecht.
Van links naar rechts: Gijs Grimbergen, Ocke Siertsema, Abdelkader Karbache, Boutaina Chami, Yason Sinout aan de Oude Gracht te Utrecht.

Delftse student nieuwe voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond

Algemeen

DELFT - De Landelijke Studentenvakbond heeft vorige week zaterdag een nieuw bestuur gekozen, dat zich gaat inzetten om studeren voor iedereen toegankelijk te maken. De Delftse student Abdelkader Karbache wordt voorzitter van de bond.

Momenteel doet Abdelkader de masters Mechanical Engineering en Sustainable Energy Technology aan de TU Delft. Hier is hij bestuurslid geweest bij de Delftse studentenvakbond VSSD én was hij lid van de centrale studentenraad van de TU Delft. Natuurlijk wil Abdelkader deze ervaringen gebruiken om studeren voor iedereen toegankelijk te maken, waarbij de financiële positie van studenten hoog op zijn prioriteitenlijst staat: “Studeren is ontoegankelijk aan het worden in Nederland. Bij elke verkiezing worden er beloftes gemaakt om dat te verbeteren, maar uiteindelijk trekken studenten steeds aan het kortste eind. Het is de hoogste tijd dat de positie van studenten nou eens voorgoed verbetert. Dat wil ik gaan doen door zoveel mogelijk studenten uit verschillende hoeken van de samenleving bij elkaar te brengen. Door onze krachten te bundelen kunnen de mensen die aan de knoppen zitten straks echt niet meer om ons heen”, aldus Karbache.

Nieuwe bestuur
Naast Karbache treden ook Ocke Siertsema, Gijs Grimbergen, Boutaina Chami en Yason Sinout toe tot het bestuur. Dit nieuwe bestuur zal de komende maanden worden ingewerkt, waarna op 29 juni de officiële overdracht plaats kan vinden. Elisa Weehuizen, huidig LSVb-voorzitter, heeft vertrouwen in het nieuwe bestuur: “Studenten worden met talrijke problemen geconfronteerd, wat de toegankelijkheid van het studeren onder grote druk zet. In het huidige politieke klimaat vereist het aanpakken van deze uitdagingen daadkracht. brede kennis en doorzettingsvermogen. Eigenschappen die ik terugzie in dit bestuur.”