De tram zal door werkzaamheden tijdelijk niet naar Delft kunnen rijden
De tram zal door werkzaamheden tijdelijk niet naar Delft kunnen rijden

Trams 1 en 19 rijden volgend jaar tijdelijk niet

Algemeen

DELFT - In 2025 wordt het traject van tram 1 tussen Rijswijk en Delft vernieuwd. Tegelijkertijd wordt de Reineveldbrug opgeknapt. Dit betekent dat in het voorjaar tram 1 en 19 voor een periode van minimaal drie maanden niet naar Delft kunnen rijden. Ter vervanging wordt rail vervangend vervoer ingezet. Dit wordt nog verder uitgewerkt. Deze plannen staan vermeld in het Vervoerplan van de HTM voor 2025. Dit alles roept vragen op bij Hart voor Delft, en dus heeft de fractie vragen naar het college van B&W gestuurd. 

Schriftelijke vragen die Marcel Koelewijn namens de fractie Hart voor Delft aan het college stelt, hebben onder meer betrekking op de regeling van vervangend vervoer, de start, het einde en de maximale uitlooptijd van de werkzaamheden. “Graag verzoeken wij de beantwoording te ontvangen vóór de vergadering Ruimte en Verkeer van 18 april 2024”, aldus Koelewijn.

Het ontwerp Vervoerplan 2025 van HTM ligt nu ter reactie voor aan de gemeenten. Die hebben daar tot 10 mei 2024 de gelegenheid voor. Daarna gaat Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) alle reacties inventariseren en beoordelen op onder ander de Kadernota OV en concessieafspraken. De Vervoerplannen worden vervolgens vastgesteld door de Bestuurscommissie Vervoerautoriteit van MRDH voor de zomer 2024. Deze gang van zaken roept wederom vragen op bij Hart voor Delft. “De MRDH geeft alvast aan uiterlijk op 10 mei zienswijzen van de gemeenteraad te willen op dit onderwerp, terwijl dit eerst in de commissie Ruimte en Verkeer op 18 april en in de gemeenteraad op 16 mei moet worden besproken. Zo wordt de gemeenteraad dat uit mensen bestaat die veelal ook nog een baan hebben, steeds weer onder druk gezet om binnen onmogelijke termijnen - het gaat vaak om dikke dossiers - met een mening te komen.”