Afbeelding

Bachkoor Holland organiseert ‘Meezing Matthäus’

Algemeen

Bachkoor Holland organiseert samen met de Stichting Participatie met Dementie – beter bekend als het Participatiekoor - het participatieproject de Meezing Matthäus voor mensen met dementie. 

Tijdens de Meezing Matthäus in de Nieuwe Kerk zingen ruim 200 zangers, waarvan 1/3 met dementie en 2/3 zogenaamde ‘mantelzangers’ vanuit Participatiekoren uit heel Nederland. Bachkoor Holland levert vier solisten voor de aria’s en zestien koorzangers voor de koordelen. Haarlems Jeugdkoor Spaarne zingt met 25 jonge zangers mee en het Concertgebouw Kamerorkest – de vaste partner van het koor – zorgt voor de muzikale begeleiding. Dirigent is Sanne Nieuwenhuijsen.

Zing je mee?
De Meezing Matthäus vindt plaats op woensdag 27 maart in de Nieuwe Kerk in Delft en is voor iedereen toegankelijk. Publiek dat geïnteresseerd is om mee te zingen, is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het concert vindt plaats van 16.00 uur - 17.30 uur. De liedteksten worden op locatie uitgedeeld. Kaarten zijn online te koop via www.bachkoorholland.nl.

Foto: Cas Slagboom