Afbeelding
Foto: Alyssa van Heyst Photography

‘Matthäus Passion’ door Bachkoor Holland

Algemeen

Op Witte Donderdag en Goede Vrijdag voeren Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest de indrukwekkende Matthäus Passion uit in de Nieuwe Kerk in Delft. Onder leiding van Gijs Leenaars treden internationale solisten en het kinderkoor van Academy of Vocal Arts traditiegetrouw op. 

Bachs meesterwerk is een magistraal stuk dat nog steeds heel veel zeggingskracht heeft. In Nederland is het al een eeuw een bijzondere traditie die nog steeds razend populair is. De thema’s in het werk zijn dan ook onverminderd actueel: verzoening en vergeving, vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. In de Nieuwe Kerk komt het werk volledig tot zijn recht.

Het concert op Witte Donderdag 28 maart begint om 19.30 uur. Het concert op Goede Vrijdag 29 maart begint om 11.30 uur en bestaat uit twee delen met daartussen een lange lunchpauze. Geniet niet alleen van Bachs muziek maar ook van de prachtige Nieuwe Kerk en het praalgraf van Willem van Oranje. Kijk voor tickets en info op www.bachkoorholland.nl.

(Foto: Alyssa van Heyst)