Op zondag 4 februari is het in Delft tijd voor de zesde editie van het huiskamerfestival Gluren bij de Buren! (Foto: Erik van der Aar)
Op zondag 4 februari is het in Delft tijd voor de zesde editie van het huiskamerfestival Gluren bij de Buren! (Foto: Erik van der Aar)

Zesde editie Gluren bij de Buren Delft!

Algemeen

DELFT - Op zondag 4 februari is het weer tijd voor een nieuwe editie van Gluren bij de Buren in Delft! Tijdens deze wintereditie van het huiskamerfestival maakt de organisatie zich weer hard voor lokale amateurkunst en talentontwikkeling. Acts en locaties in alle wijken van Delft kunnen zich tot en met zondag 10 december aanmelden.

Gluren bij de Buren 2024 vindt in Zuid-Holland onder andere plaats in Den Haag, Leiden, Zoetermeer en natuurlijk Delft! Het huiskamerfestival maakt zich niet alleen hard voor de lokale amateurkunst en talentontwikkeling, maar ook voor gezelligheid in de buurt en lage drempels voor ontmoeting. Na twee sobere jaren is het in 23 gemeenten eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie, waaronder dus de zesde editie in Delft! 

Intieme podia
Verspreid over het hele land zijn er al aanmeldingen binnengekomen van 1000 acts en 950 huiskamers! Na zondag 10 december zullen de programmeurs hiermee een veelkleurig programma samenstellen, met optredens in verschillende wijken van Delft. Deelnemende acts geven drie keer een kort optreden in een huiskamer en delen hiermee hun passie voor podiumkunst. De grootte van de huiskamer maakt niet uit, voor elk formaat vloerkleed is een passende act te vinden. Deze huiskamers veranderen op 4 februari in intieme podia waar buurtgenoten welkom zijn voor een verwarmde aangelegenheid.

Aanmeldingen
Tot en met zondag 10 december hebben lokale acts en gastvrije bewoners nog de kans om zich aan te melden voor Gluren bij de Buren Delft! Podiumkunstenaars van alle disciplines en bewoners met knusse of of grotere huizen, en alles daartussenin, kunnen zich inschrijven via www.glurenbijdeburen.nl! Deze editie vindt dus plaats op zondag 4 februari van 12.00 uur tot 17.00 uur. Een vrijwillige bijdrage is gewenst.