Op 12 december bent u tijdens Lichtjesavond van harte welkom in de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof! (Foto: Marco de Swart)
Op 12 december bent u tijdens Lichtjesavond van harte welkom in de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof! (Foto: Marco de Swart)

Het kloppend hart van Lichtjesavond!

Algemeen

DELFT - Op dinsdag 12 december gaat tijdens Lichtjesavond de eerste editie van het gloednieuwe winterfestival Delft Verlicht van start. Tijdens deze avond zal de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft wederom het kloppend hart van Lichtjesavond zijn.

Na het succes van vorig jaar, toen er maar liefst 3500 bezoekers werden verwelkomd, trakteren Museum Prinsenhof Delft en Delft Fringe Festival de stad opnieuw op een schitterende avond vol dans en muziek. De artiesten hebben hun choreografie en muziek speciaal voor deze avond en locatie gemaakt, met als inspiratiebron de tentoonstelling ‘Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven - Meesters in Ritme en Licht’. Jan Schoonhoven en Lothar Wolleh deelden een liefde voor ritme en licht. Het waren goede vrienden, beiden lid van de ZERO beweging, die zich lieten inspireren door lichtinval, herhalingen van patronen of bijvoorbeeld door gevels. De vijf dansers en muziekcomponist lieten zich niet alleen inspireren door het werk van Jan Schoonhoven, maar ook door de indrukwekkende Van der Mandelezaal. Een grote ruimte, met ruwe vloeren en een donkere hemel die de hele avond te zien is door het glazen plafond. Ze maakten speciaal voor het optreden tijdens Lichtjesavond een choreografie en muzikale compositie op maat.

Gezellig
Lichtjesavond in de Van der Mandelezaal is doorlopend te bezoeken De dansers van dit jaar zijn: Kelly Vanneste, Linde Lente Wagemakers, Naïma Souhaïr, Karolien Wauters en Mirjam Ravier. De muziek zal worden verzorgd door Rémon Beeftink. Aan de gracht staan vuurkorven en binnen is het warm en gezellig. Kaartjes of reserveringen zijn niet nodig en het volledige programma speelt deze avond drie keer achter elkaar. Dit programma bestaat uit vijf voorstellingen en begint om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur. U kunt op elk willekeurig moment binnenlopen!