De ontsteking van de boom is dit jaar digitaal te volgen
De ontsteking van de boom is dit jaar digitaal te volgen

Dinsdag digitale ‘Lichtjesavond’

Algemeen

DELFT - Dit jaar is er helaas wederom geen Lichtjesavond. Ook de eerder aangekondigde Lichtjesweek kan door de momenteel geldende coronaregels niet doorgaan.  Wel ontsteekt burgemeester Marja van Bijsterveldt de kerstboom komende dinsdag, 14 december. De uitzending is om 18.00 uur te volgen via de Facebookpagina van de Gemeente Delft. 

De gemeente en ondernemers hadden grootse plannen voor een fysieke invulling van Lichtjesavond 2021. Helaas is het gezien de huidige maatregelen echter onmogelijk om de grote bezoekersaantallen van Lichtjesavond in de Delftse binnenstad te ontvangen. Daarom is in samenspraak met de betrokken partijen besloten geen fysieke activiteiten te organiseren. 

Wens
Omdat geen enkele Delftenaar, jong of oud, het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom op de tweede dinsdag van december wil missen, zal de burgemeester de lichtjes in de kerstboom online ontsteken en haar wens voor de feestdagen uitspreken. Geen grote show zoals op Lichtjesavond, wel een moment om met elkaar terug te blikken op het afgelopen jaar en wensen uit te spreken voor 2022.

Voor iedereen
Via deze weg kunnen niet alleen de bezoekers die normaal gesproken naar de binnenstad komen het ontsteken van de lichtjes zien, maar ook mensen voor wie het evenement fysiek minder toegankelijk zou zijn, zoals ouderen en mensen in zieken- en verzorgingstehuizen. Ook zij kunnen nu meegenieten van het ontsteken van de duizenden lichtjes in de kerstboom op de Markt.

Nu met zijn allen hopen dat een fysieke Lichtjesavond volgend jaar wél weer mogelijk zal zijn, want elkaar ontmoeten in onze mooie stad en genieten van de activiteiten blijft natuurlijk het leukst!