<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Hoogtepunt van de Lichtjesavond is het ontsteken van de lichtjes op het Marktplein (Foto: Christian Kalse)
Hoogtepunt van de Lichtjesavond is het ontsteken van de lichtjes op het Marktplein (Foto: Christian Kalse) (Foto: Christian Kalse)

Programma van Lichtjesavond Delft

DELFT - Het is bijna zover! Dinsdag 11 december gaan de Donkere Dagen van Delft officieel van start met één van de grootste kerstevenementen van Nederland: Lichtjesavond. Wat ooit begon als activiteit rondom de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder spektakel, waarnaar Delft en omstreken ieder jaar weer uitkijkt. Op deze pagina vind je een beknopt overzicht wat je moet weten over Lichtjesavond.

Organisator De Burgemeesters heeft samen met alle betrokken partijen en hoofdpartner De Laatste Eer een prachtig programma samengesteld. Neem voordat je de Lichtjesavond bezoekt het volledige programma, inclusief praktische bezoekersinformatie, door op de website. Voorafgaand en tijdens Lichtjesavond worden verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen waardoor straten zijn afgesloten, er op verschillende plekken niet geprogrammeerd wordt of andere maatregelen zijn genomen. Zie: lichtjesavonddelft.nl

Hoogtepunten
Op de Markt verzamelen duizenden bezoekers zich om 18.45 uur voor de openingsshow: het ontsteken van de lampjes van de kerstboom. Aansluitend, om 19.30 uur, treedt LA The Voices op en zingt Delftse Jet van der Steen, dit seizoen deelnemer van The Voice of Holland, haar auditienummer Turning Tables. Het marktprogramma gaat door tot 22.00 uur. Door de binnenstad kun je langs honderden kramen van de Lichtjesmarkt struinen. Het Doelenplein is ingericht als sfeervol winterplein, op het Vesteplein staat het amateurpodium van ClubDelft (aanmelden voor een optreden kan via info@clubdelft.nl) en op het Bastiaansplein treden Delftse dansgroepen op. Op de Beestenmarkt staan de Q-Bigband en DJ PJ op de planken en aan het Heilige Geestkerkhof kan je plaatsnemen bij de Biergarten van Café de Oude Jan. Optredens van koren en groepen vind je door de gehele stad, in de stationshal en het stadskantoor. Het Rietveld Theater, OPEN, de Van der Mandelezaal en Filmhuis Lumen hebben een binnenprogramma en ook de Maria van Jessekerk, Genestetkerk en de Oude en Nieuwe Kerk zijn geopend. Op de laatste locatie zijn spraakmakende optredens van Gospelkoor Charis Music en de Zandtovenaar.

Lichtjesavond Junior
Voor de kleine bezoekers is het Lichtjesavond Junior programma samengesteld. Om 18.45 uur is de officiële kinderopening op de Markt waar Burgemeester Marja van Bijsterveldt een spannend kerstverhaal gaat voorlezen. Het Donkere Dagen van Delft kinderpaspoort, met Donkere Dagen-speurtocht, wordt uitgedeeld tijdens Lichtjesavond. Op de Beestenmarkt kan je tussen 16.00 en 20.00 uur lampionnen maken. Op het Doelenplein zijn tussen 16.00 en 18.00 uur een knutselwerkplaats, ballenbak en verschillende spelletjes te vinden. Op het danspodium op het Bastiaansplein geeft Dance2Beats een dansworkshop van 16.00 tot 16.45 uur, met aansluitend een optreden van de hun dansgroepen. Op de Burgwal kan je op de foto met Disneyprinsessen en in de Oude Kerk kan je vanaf 18.30 uur knutselen.

Looproutes
In verband met de verwachte drukte zijn er vier looproutes ingevoerd. (Magenta: Oude Kerk, Geel: Doelenplein, Groen: Bastiaansplein, Oranje: Beestenmarkt) Vanaf de Markt kies je een van de routes. Zo beweeg je je gemakkelijk door de straten van Delft en mis je niets van wat er op Lichtjesavond te beleven is. De plattegrond kan je hieronder vinden en kan je downloaden op de website. Blijf tijdens Lichtjesavond op de hoogte van wijzigingen in het programma, veiligheidsmaatregelen en calamiteiten via Facebook, Twitter en Instagram.
Heb je tijdens je bezoek vragen? Het webcare team zit klaar. Stel je vragen via het Whats-App nummer: 06-83308328 of Facebook-chat.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vandaag zijn de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Heeft u ook gestemd?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>