Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Hemd van het Lijf: Thomas | Hidden Voices

Algemeen Hemd van het lijf

Thomas is muziekproducent en maakt melodische techno onder het alias Hidden Voices. Hij draait deze zaterdag op ‘In De Lift’ van Popdelft.

Waarom hier op de foto?
Ik heb in Delft gestudeerd en gewoond, en ben hier ook erg actief geweest als muzikant. Vorig jaar werd ik door Popdelft genomineerd voor de titel ‘Beste producer van Delft’ tijdens de Popdelft Music Awards. Dit jaar ben ik uitgenodigd voor het programma ‘In De Lift’, waarbij ze techno-artiesten een podium bieden om ze een handje te helpen bij hun carrière. In De Lift vindt zaterdag 14 oktober plaats bij Lijm & Cultuur.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Muziek is mijn beroep. Ik maak mijn eigen nummers onder het alias Hidden Voices - dat is ook de naam waarmee ik hier zaterdag sta, ik werk aan ghostproducties - dat wil zeggen dat ik muziek maak die andere mensen onder hun eigen naam uitbrengen, ik help ook andere artiesten met het afmaken van producties, en neem video’s op die ik op social media plaats.

Wat voor soort muziek maak je?
Ik maak zelf melodische techno met vocals. Techno zien veel mensen als ontoegankelijke en harde muziek, maar je hebt ook hele zachte, melodische en dromerige kanten van techno. Ik pak die iets toegankelijkere hoek en voeg daar vocals aan toe. Als ik voor andere mensen produceer, is het eigenlijk altijd elektronische muziek, maar het verschilt. De een wil een heel rustig deep house-nummer, en de ander wil rammende underground tech house. Ik heb alles wel een keer gemaakt.

Hoe is dat begonnen?
Ik maak al twintig jaar muziek. Toen ik zeven was, begon ik met pianospelen, en zo’n drie jaar later kwam ik in aanraking met een programma waarmee ik mijn eigen beats in elkaar kon zetten. Het was altijd mijn droom om van muziek mijn beroep te maken en ik heb al veel projecten achter me, ook onder andere namen, maar ik begreep eerst niet goed hoe ik mijn muziek aan de man moest brengen. Met het Hidden Voices project heb ik echt onderzoek gedaan en andere mensen gevonden die van muziek hun beroep hadden gemaakt.

Waar haal je inspiratie uit?
De beste inspiratiebron is natuurlijk een vervelende gebeurtenis waardoor je je slecht voelt. Als dat gebeurt, kan ik er iets heel moois van maken, maar ik heb natuurlijk liever dat het niet gebeurt. Wat ik vaak doe is scrollen door samples en oude nummers om ideeën op te doen. Soms drijft er gewoon iets naar boven, als ik een sterke emotie ervaar, maar ik ben er helaas nog niet achter hoe ik dat kan triggeren.

Als ik burgemeester van Delft was…
…zou ik een kleinschalig en toegankelijk poppodium realiseren.