Eén van de deelnemers
Eén van de deelnemers

DOK overspoeld door LEGO-fans

Algemeen

DELFT - DOK, de bibliotheek van Delft, is tijdens de Kinderboekenweek verrast door de komst van bijna 70 kinderen. De kinderen hadden zich opgegeven voor een Lego-workshop ‘Bouw je eigen droomhuis’ door De Bonte Bouwplaats. Door een fout op de website hadden er zich geen 16, maar bijna 70 kinderen aangemeld voor deze activiteit.

“Toen we de deelnemerslijst bekeken schrokken we ons een hoedje”, vertelt Tamara van DOK. “We verwachtten een klein groepje, maar nu stonden er ineens 70 namen op de lijst! De collega die de website beheert had per ongeluk het aantal aanmeldingen op oneindig gezet, dus het had nog véél erger kunnen zijn”, lacht ze. “Gelukkig zijn we hier in de bibliotheek wel gewend om met onverwachte situaties om te gaan en is Ellen van De Bonte Bouwplaats een topper.”

Samenwerken
Met wat kleine aanpassingen aan de ruimte, wat extra lego en uitleg, en een drankje voor de schrik kon iedereen toch aan de slag met de gekleurde blokjes. “We hebben de nadruk op samenwerking gelegd en de kinderen gestimuleerd samen een bouwwerk te ontwerpen”, vertelt Ellen. “Zo hebben we er leuke draai aan gegeven en er zijn de meest fantastische huizen en kamers gebouwd.”

Meer Kinderboekenweek bij DOK?
Het is nog de hele week Kinderboekenweek bij DOK. De workshops Lego zitten helaas vol, maar er is nog meer te doen. Bij DOK in OPEN en bij DOK Voorhof komen schrijvers langs, er is een quiz en een bingo, én er wordt voorgelezen in andere talen, bijvoorbeeld Chinees en Farsi.

Kijk voor alle activiteiten op dok.info/kbw