Simone van Strien van DOK Voorhof tipt verfilmde jeugdboeken
Simone van Strien van DOK Voorhof tipt verfilmde jeugdboeken

Jeugdboekentips van Simone

Algemeen

DELFT - Veel kinderboeken worden verfilmd. Denk maar aan Dolfje Weerwolfje, Mees Kees, Superjuffie en nog veel meer. Maar hoe leuk is het om ook 'gewoon' het boek te lezen? Heel leuk natuurlijk! DOK heeft al deze boeken uiteraard in huis. Zo ook Kapsalon Romy van Tamara Bos en De club van Lelijke Kinderen van Koos Meinderts.

De club van lelijke kinderen
De club van lelijke kinderen is een grappig boek over een nare generaal, Isimo. Op een kwade dag geeft hij namelijk het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praat erover, maar er gebeurt niets. Het gewone leven gaat verder en de mensen vergeten het bevel. Totdat Paul met een vreemd verhaal thuis komt. Een fotograaf heeft van het dak van de school een foto van alle leerlingen genomen. Paul is blij en trots dat hij, en nog een paar andere kinderen, zijn uitgekozen om nog een keer apart op de foto te gaan. Maar.... een paar dagen later rijdt er een bus het schoolplein op en mogen alleen die kinderen mee om een uitstapje te maken. Hiermee begint een groot avontuur voor Paul.

Kapsalon Romy
Kapsalon Romy gaat over de tienjarige Romy die elke dag na school naar haar oma moet omdat haar moeder moet werken. Romy vindt het niet altijd leuk bij oma Stine. Oma is streng en doordat ze het druk heeft met haar eigen kapperszaak heeft oma eigenlijk helemaal geen tijd voor Romy. Maar de laatste tijd lijkt ze te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt leuke verhalen over haar kindertijd in Denemarken. Maar oma is ook steeds vaker in de war. Romy's moeder vindt dat ze naar een verzorgingstehuis moet. Romy is het daar absoluut niet mee eens, want wie moet dan de kapsalon runnen? Ze probeert er alles aan te doen om haar oma dicht bij zich te houden, zélfs als dat betekent dat ze daarvoor samen ver weg moeten gaan. Te leen bij DOK Voorhof!