Foto:

Laatste week KostaBoda bij Georg Jensen Damask

  advertenties

De laatste week van de kleine expositie bij Georg Jensen Damask in de Choorstraat van een verzameling bijzonder glaswerk van KostaBoda gaat nu in.

Het merk Kosta Boda bestaat sinds 1742 en omvat een artistieke en kleurrijke collectie glaswerk die wordt ontworpen door wereld beroemde designers zoals Bertil Vallien, Göran Wärff, Anna Ehrner en Kjell Engmann.

Het glaswerk is van een verfijnde soort en omvat vazen, schalen, borden, sculpturen, glazen, kandelaars etc. Door middel van gespecialiseerde blaas-, slijp-en schildertechnieken worden er complexe ontwerpen gevormd. Sinds 1742 is de technologie en bewerking van glas, in het hart van de bossen in de Zweedse provincie Småland, verfijnd en geperfectioneerd. In dit gebied liggen meerdere bekende glasfabrieken, zoals ook Orrefors, Målerås en Boda. Kosta Boda glaswerk is levendig, creatief, innovatief en uitdagend en is een echte blikvanger. Glas met ware passie.

De ontwerpers delen een passie voor het verkennen van de mogelijkheden van glas en het oprekken van grenzen van wat technisch haalbaar is. De gebruikte technieken zijn zowel klassieke als nieuwe, vaak ontwikkeld door de ambachtslieden in de glasfabriek tijdens het omzetten van ideeën van ontwerpers prachtige creaties.

De filosofie bij Kosta Boda is om een uniek glasobject te creëren, dat klanten vandaag en toekomstige generaties zal blijven boeien. Naast deze serica's produceert KostaBoda, op industriële wijze, glazen gebruiksvoorwerpen, zoals waxinelichtjes, drinkglazen, karaffen, kleurrijke schalen en kommen.

Georg jensen Damask
Choorstraat 28, Delft
www.georgjensendelft.nl
info@georgjensendelft.nl
015-2159993

Meer berichten
 
CustomHtml_1