Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

Prachtig appartement op de elfde woonlaag in de wijk Voorhof

DELFT - Lara en zoon Thomas wonen met z´n tweetjes in dit appartement op de elfde verdieping. Het is een vijf-kamer-woning in een complex in de groene wijk Voorhof.

Een keurig onderhouden appartement, dat voor moeder en zoon nu iets te groot geworden is. De ouders van Thomas zijn inmiddels gescheiden. "Voor ons werd het daarom tijd om naar een kleinere woning op zoek te gaan", zegt Lara. "Het is een huurwoning in de Poptahof geworden, want we hebben dit altijd een heerlijke wijk gevonden."
Toen het gezin hier twaalf jaar geleden, vanuit hun voormalige woning aan de Burgemeestersrand kwam wonen, hebben ze veel moeten opknappen. "Deze flat was daarvoor een studentenwoning, dus we hebben alles moeten opknappen."
Met het plaatsen van een nieuwe keuken, een moderne badkamer, het wegslaan van een muurtje bij de keuken en het verwijderen van de glazen wand tussen de gang en de woonkamer was de grootste slag geslagen. "Van één van de bergkasten hebben we een echte inloopkast gemaakt, waar we al onze kleding kwijt kunnen", zegt ze.
Een videofoon laat meteen zien wie er beneden voor de deur staat. In de afgesloten centrale entree zijn een trappenhuis en het liftportaal. Eenmaal op de elfde verdieping, kom je bij de entree van slechts twee woningen. Er is dus geen galerij en dat vindt Lara wel zo prettig. Kom je door de voordeur van het appartement, dan sta je in een grote centrale ruimte. Met rechts de moderne keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vijf-pits gaskookplaat met een afzuigkap, een oven, een vaatwasser van nog geen jaar oud, en een Amerikaanse koelkast. "Die koelkast en oven met gaskookplaat blijven overigens staan", zegt Lara.
De woonkamer is ongeveer 36 vierkante meter. Het is er erg licht, want deze is gesitueerd op het zuiden. "We vinden het echt fijn dat we helemaal boven wonen, want je hebt een prachtig uitzicht. In de zomer, maar ook met het vuurwerk en ook als het onweert kijk je je ogen uit."
Aangrenzend is er een achterslaapkamer. Je zou hier een wandje weg kunnen halen, zodat er een ruime zijkamer ontstaat. Vanuit de kamer kom je via een schuifdeur op het royale en zonnige balkon, met een vrij uitzicht in het groen. Er is ook een zeembalkon over de volle breedte van de woonkamer. "Hier achter hebben we enkelglas, want hier schijnt de zon genoeg", zegt Lara. "De kamers aan de voorkant hebben allemaal dubbelglas, dus goed geïsoleerd in de wintermaanden." Naast de keuken is er nog een voorslaapkamer. En verderop nog twee slaapkamers. De badkamer is voorzien van een bubbelbad, een dubbele wastafel en een stoom-douche-cabine. Er is een aparte toiletruimte en een berging met de wasmachine- en droger-opstelplaats. "Het is een heerlijke woning, we waren hier het liefst gebleven", zegt Thomas. Er is een ruime fietsenberging in de onderbouw, bereikbaar via aparte toegangen. Het is een woning in de voormalige Shell-flats, waarbij het groot onderhoud goed in orde is en waar een tien-jaren-plan aanwezig is. "De buren gaan goed met elkaar om. We hebben ieder jaar in januari een Amerikaanse borrel. Bovendien is er een huismeester, die ieder klusje kan opknappen."
Door de gunstige situering zijn de snelwegen snel bereikbaar, en dus ook Rotterdam-The Hague Airport.

Jan Campertlaan 43, Delft
Vraagprijs is 242.500 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015)- 213 41 34
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding