Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

advertenties

DELFT – Uit twee kleine dorpjes in respectievelijk de kop van Noord-Holland en Limburg zijn Lillian Klopper en Wilco Volker oorspronkelijk afkomstig. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens de studie en besloten in Delft samen een leven op te gaan bouwen.

Een plaats in de Randstad, waar zij kwamen te werken, precies tussen Den Haag en Rotterdam in. "Een heel bewuste keuze is dat geweest", aldus Wilco. Toen ze in 2008 besloten in deze woning te gaan samenwonen, kwam het huis in Tanthof-Oost uit de verhuur. "Er moest veel gebeuren", zegt Lillian. "Maar volgens ons is het resultaat er ook naar."
Heel erg belangrijk is de uitbouw van de woonkamer geweest. Die is nu namelijk aanmerkelijk groter. "We hebben destijds veel hulp gehad van Lillian haar broer", legt Wilco uit. "Die is namelijk timmerman. We mochten van hem trouwens uitsluitend hoogwaardige materialen gebruiken. De prachtige eiken lamel parketvloer en de designradiatoren in de woonkamer zijn daar goede voorbeelden van.." De woonkamer is nu in totaal ruim 7 bij 5 meter. De kamer is op een nette manier uitgebouwd, waarbij het plafond is verlaagd en er inbouwspots zijn aangebracht. De uitbouw heeft openslaande deuren naar de tuin. De keuken, een gedeelte van de hal en gerenoveerde toiletruimte zijn voorzien van elektrische vloerverwarming. De keuken is voorzien van een koel-vries-combinatie (2012), een vaatwasser en een vier-pits gaskookplaat met een afzuigkap. "En aan de achterkant dus een zonnige tuin op het westen", zegt Wilco. "Ondanks de uitbouw is deze nog steeds 8 meter diep. We hebben een hoekwoning en naast ons huis is een groenstrookje en van de bus op de busbaan heb je verder weinig last. In de ochtenduren kun je al achter in de tuin zitten. De zon schijnt er tot in de avond, dus in de zomer kun je ook na het werk lekker buiten eten."
Op de eerste verdieping is de hoofdslaapkamer aan de achterzijde te vinden. Deze kamer is eventueel op te splitsen in twee kleinere kamers. De andere slaapkamer aan de voorzijde is nu de kinderkamer van hun dochtertje. "Hier is via een trap ook toegang tot de bergvliering", vertelt Lillian. "Heel fijn aan dit huis zijn de hoge plafonds. Die geven zo'n prettig gevoel van ruimtelijkheid. Door de constructie van dit huis is het overigens ook vrij eenvoudig om een extra verdieping te plaatsen. Bij een aantal vergelijkbare huizen in deze straat is dat ook gebeurd." De vernieuwing van de badkamer hebben de bewoners in 2012 helemaal laten uitvoeren. De ruimte is een stukje vergroot en er is onder meer een tweede toilet geplaatst. Verder uitgerust met een inloopdouche, een wastafel met een dubbele kraan en vloerverwarming. "Naast de badkamer is een praktische bergkast, waar we de wasmachine kwijt konden en waar de CV-combiketel kon hangen", legt Lillian uit (het betreft een Remeha Calenta CV-combiketel uit 2013, red).
De woning straalt volgens de bewoners echt iets uit en comfort staat centraal. Ze vinden het prettig om in de woonkamer grote groepen te kunnen ontvangen. Feesten en partijen kunnen met beide families gevierd worden. "We hebben het huis van boven tot beneden helemaal van deze tijd gemaakt en er daardoor echt een band mee gekregen", zegt Wilco. "Toch zijn we nu toe aan nòg iets groters." De huidige woning staat op een paar minuten loopafstand van een winkelcentrum. Basisscholen zijn in de buurt, evenals een kinderboerderij. Loop de straat uit en je bent in recreatiegebied Midden-Delfland, met uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden.