Laagdrempelig creatief bij Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn

advertenties

Den Hoorn - In deze tijden van bezuinigingen in de kunst- en cultuursector is het bijzonder dat het Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn lukt om een divers creatief aanbod te leveren. Ook het komend seizoen kunnen de dorpsbewoners dicht bij huis allerlei lessen volgen.

Felgekleurde decoraties van placemats met linten, in de etalage van Woudseweg 20, trekken de aandacht van voorbijgangers. Dit is de thuisbasis van Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn, opgericht door vriendinnen Saskia Bodde en Maaike Vellekoop die vanaf oktober 2014 betaalbare lessen muziek, (peuter- en kleuter)dans, (peuter- en kleuter)theater en techniek aanbieden aan de dorpsbewoners."Natuurlijk kun je voor cultuur naar Delft gaan maar het is makkelijker dichtbij huis en we spreken met deze lessen een brede groep mensen aan", vertelt Maaike enthousiast
Er zijn voldoende inschrijvingen voor de activiteiten en het aanbod is daardoor levensvatbaar. "We willen niet teveel op subsidie leunen en vooral datgene aanbieden waar vraag naar is." Maaike en Saskia storten zich, als 'parttime vrijwilligers' tijdens de schooltijden en in de avonduren, met veel enthousiasme op hun project. Daarbij werken ze samen met lokale docenten, basisscholen en verenigingen. Hun inzet is ook bij de gemeente Midden-Delfland niet onopgemerkt gebleven. Twee weken geleden ontvingen zij de 'Peper en Zout' waarderingsprijs omdat ze met hun werk de leefbaarheid van de dorpskern vergroten.
Kijk voor het aanbod in het nieuwe seizoen op www.kunstencultuurdenhoorn.nl