Autorijschool Noordzee: een slagingspercentage waar je u tegen zegt

  advertenties

Editie: Week 40, Jaargang 21 |

DELFT – Autorijschool Noordzee is in 1963 door de heer Jonker Dolus begonnen. Een autorijschool met een goede reputatie die vervolgens lange tijd is geleid door Aad de Wit. Die heeft het bedrijf drie jaar geleden overgedaan aan Piet van Rosse.

Ondanks de economisch zware tijden, werkt hij vastberaden aan de naamsbekendheid van de autorijschool en het verbeteren van het slagingspercentage. Het wagenpark van Autorijschool Noordzee bestaat uit zes auto’s en een transporter met aanhanger. De enige auto die ouder is dan drie jaar is de Mercedes. Er zijn zeven motoren, waarvan drie zonder ABS, waarmee dus goed de speciale verrichtingen geoefend kunnen worden. De andere zijn goede BMW-motoren met ABS, een systeem dat je leven kan redden als je een foutje maakt. Daarnaast zijn er vier lesscooters en een volgscooter. “Sinds 2009 moet je hiervoor ook een rijbewijs hebben”, zegt Van Rosse. “Sinds 2010 hebben we een nieuwe huisstijl voor alle auto’s en brommers. Onze voertuigen hebben dus een frisser uiterlijk gekregen. Momenteel zijn we ook druk bezig om het interieur in dezelfde huisstijl te brengen.”
Autorijschool Noordzee is een BOVAG-rijschool en aangesloten bij het BOVAG Garantiefonds. Een losse rijles kost 43 euro. Er zijn pakketten mogelijk van 10, 20, 30, 35 of 40 lessen. Een les duurt zestig minuten of anderhalf uur. “Het is handig dat je jezelf digitaal kunt inroosteren”, zegt Van Rosse. “Per les krijgt de leerling een bevestiging, zodat er nooit misverstanden kunnen ontstaan.”
Op het gebied van theorie heeft Autorijschool Noordzee een eigen leslijn. Iedere eerste maandag van de maand start een nieuwe theoriecursus. De lesavonden zijn steeds op maandag. Deze kosten inclusief materiaal 149,50 euro. Haal je de cursus niet, dan kun je gewoon weer gratis met de volgende cursus meedoen. Alleen het herexamen moet dan worden betaald. “Sinds januari van dit jaar zijn de motorregels veranderd”, zegt van Rosse. “Ben je onder de 24 jaar, dan begin je op de 125 cc. De regels worden aankomend jaar weer veranderd. Dan stap je vanaf je twintigste in op een middenklasser.”
Interesse om auto-, motor- of scooterlessen te volgen? Neem dan contact op met Autorijschool Noordzee Haaglanden, die een gentlemen-agreement heeft met Autorijschool Noordzee Rijnland in Leiden.

Bedrijf: Autorijschool Noordzee Haaglanden
Adres:  Adriaan Pauwstraat 54
Telefoon: (015) 2123938
Internet: www.nzdelft.nl
Email:  info@nzdelft.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1