Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 18 augustus. De krant opende toen met het nieuws dat winkels in de binnenstad vanaf komende maand voortaan één keer per maand open zullen gaan. Winkeliers willen de binnenstad op deze dag laten bruisen.
Studentenverenigingen zijn ondertussen met heel andere dingen bezig. Zij maken zich op voor de ontvangstweek voor nieuwe studenten, die bij de Hogeschool Delft 'zaadjes' worden genoemd.
Ook Delftdag staat weer voor de deur. Delft op Zondag blikt uitgebreid vooruit op deze happening die voor velen altijd het einde van de vakantieperiode betekent.
Korfballers Wendy Ek en Thorwald de Roo keren terug bij hun gezamenlijke oude liefde: Fortuna. Na een uitstapje van drie jaar naar Ons Eibernest voelt het voor 'de verloren zoon en dochter' alsof ze nooit zijn weggeweest.
Zwembad Kerkpolder gaat, na een vier maanden durende verbouwing, weer open. Delft op Zondag mag alvast een kijkje nemen – en ziet dat het goed is.
Een kilo mager rundertartaar kostte 9 gulden 50, voor een kanocursus van vijf lessen moest 50 gulden worden neergelegd.