Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 14 juli. Winkeliers in de Veste hadden zich toen zojuist verenigd onder de toepasselijke naam Ondernemersvereniging In de Veste. Aanleiding is het feit dat er allerlei ontwikkelingen in het gebied op stapel staan.
Een ruime meerderheid van de Delftse bevolking wil niet extra betalen om Sport7 te kunnen zien. De sportzender kost 2 gulden 35 per maand extra, maar uit een in opdracht van de gemeente uitgevoerde enquête blijkt dat 75 procent van de ondervraagde Delftenaren dit bedrag er niet voor over heeft.
Aan de Voorstraat wordt de eerste avondwinkel geopend, die voortaan – en zelfs op zondag – van 12.00 uur tot 00.00 uur open is.
Zwembad Kerkpolder wordt op dat moment flink verbouwd en vernieuwd. Eén van de aanwinsten wordt een groot, rond en nieuw peuterbad. Naar verwachting kan iedereen na de zomer weer een duik nemen in de verschillende baden
Een badstof romper met kanten kraag kostte 8 gulden 95, voor kippenpoten moest 3 gulden 95 worden neergelegd.