Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 21 juli. De krant opende toen met het 'nieuws' dat er tegenwoordig een ijskar op de brug van de Camaretten staat: Het IJsmeisje. De wagen is eigendom van Ed en Miranda Hoogendijk, die dan sinds kort ook bistro de Pijpenla op de Hippolytusbuurt runnen.
Even verderop, in de wijk Westerkwartier, is het dat moment minder fijn, merken CDA-raadsleden Manita Koop en Guus Meeuwis op. Volgens hen zijn hier 'levensgevaarlijke verkeerssituaties'. Zoals op de Krakeelpolderweg, die volgens de twee vaak wel een racebaan lijkt. Delft op Zondag roept lezers op andere onveilige verkeerssituaties te melden.
De Buddy's waren op tournee in Amerika en traden hier vijftien keer op. Ze stalen met het speciaal voor deze reis geschreven nummer 'We love America' de harten van vele Amerikanen.
De beloning voor het terugbrengen van een op maandag 8 juli om 18.15 uur op het station verloren Sony Video Camera zal groot zijn, voor het stripalbum 'Jules & Ollie – Het dossier Delft' moest 49 gulden 50 worden neergelegd.