Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 28 juli. Wethouders Bonthuis en Boelens blikken dan terug terug en vooruit op het jubileumjaar waarin Delft in 1996 verkeert. De viering dat Delft 750 bestaat komt misschien wat langzaam op gang, maar de kritieken zijn onterecht en er komt nog veel moois aan, benadrukken de twee wethouders.
Jongerencentrum De Eland aan de Burgwal gaat voor onbepaalde tijd dicht. De financiële risico's om verder te gaan worden te groot geacht. De waterspeeltuin aan de Korftlaan, daarentegen, mag die week juist weer open gaan. Het zwemverbod is opgeheven. De onderhoudsmensen in de waterspeeltuin zijn bovendien zo positief dat ze voorspellen dat de problemen met de waterkwaliteit voortaan tot het verleden behoren.
Een 3 gangen keuzemenu in de Altena Hoeve kostte 29 gulden 50, voor een pond kipfilet moest 6 gulden 95 worden neergelegd.