Rosemarijn van Limburg Stirum, één van de Kunstenaars van Kadmium.
Rosemarijn van Limburg Stirum, één van de Kunstenaars van Kadmium.

De Kunstenaars van Kadmium - deel 7

cultuur

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 7, met Rosemarijn van Limburg Stirum

Rosemarijn van Limburg Stirum
Atelier: Anthony Duyckstraat 4, Delft
www.rosemarijnvanlimburgstirum.nl
rosemarijnvanlimburgstirum.blogspot.nl/
facebook.com/rosemarijn.vanlimburgstirum

Rosemarijn van Limburg Stirum is sinds 2005 lid van Kadmium, voorheen de Sigarenfabriek. "Ik ben schilder, werk figuratief, soms abstraherend", legt ze uit. "Behalve schilder ben ik graficus. Ik maak graag drukwerk, een combinatie van beeld en tekst."

Oorspronkelijk is ze als grafisch ontwerpster opgeleid aan de AKI in Enschede. "Aanvullende studies heb ik aan de Rietveldacademie in Amsterdam en Vrije Academie Den Haag gedaan, waar ik mijn verlangen naar schilderen heb kunnen uitleven. Ik heb ontzettend veel plezier in die opleidingen gehad. Veel opdrachten voor uitgeverijen uitgevoerd, typografie en illustratie. Maar ben steeds verder het 'vrije kunstenaarschap' ingerold: schilderen is steeds belangrijker geworden."

"Toen ik tegen een oude drukpers aanliep laaide mijn oude liefde voor het grafisch werk weer op. Teksten zet ik met loden letters; beelden snijd ik graag in hout en lino. Zo blijf ik in beide disciplines werkzaam: schilderen, grafisch werk en opdrachten."

Ze haalt haar onderwerpen uit de natuur en het landschap. "Mijn laatste reis naar Schotland was wat heel vruchtbaar. Er is een boek ontstaan, Morar. Ik schilder nu verder aan Schotland."

Eén van de werken van Rosemarijn van Limburg Stirum.