Pat Houkes, één van de kunstenaars van Kadmium.
Pat Houkes, één van de kunstenaars van Kadmium.

De Kunstenaars van Kadmium - deel 4

cultuur

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website voortaan om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 4, met Pat Houkes.

Naam: Pat Houkes
Discipline: schilderijen, tekeningen,
objecten en installaties
Atelier: Lau Mazirellaan 407, Den Haag
Website: www.pathoukes.com
Facebook: nl.facebook.com/pat.houkes


Pat Houkes is geboren in Australië. Haar motto: "Face Your Fears, Live Your Dreams". Ze woont in Den Haag. Is begonnen met modeltekenen bij Pien Hazenberg aan de Vrije Academie en daarna opgeleid aan de KABK in tekenen, schilderen en ruimtelijk ontwerpen.

Aansluitend volgde zij de deeltijdopleiding aan de HKU voor docent CKV en sinds 2002 werkt zij in haar ruime Haagse atelier. Haar schilderijen en tekeningen combineren absurde en realistische elementen. Ook maakt zij moderne objecten en installaties. Thema's zijn kwetsbaarheid, seksualiteit, onthechting en overconsumptie.

Pat ontving een fellowship met een solo expositie in New Art Center in New York. Haar werk is twee jaar achter elkaar geselecteerd voor de Zomerexpo in het Gemeentemuseum Den Haag. In opdracht maakt ze portretten, schilderijen en sculpturen, grote muurschilderingen, gordijnen en kamerschermen, naast creatieve personeels- en familiefeesten, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. 

Ze geeft sinds 2004 teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen die lid zijn van de vereniging Amateurspalet in Rijswijk.

Eén van de werken van Pat Houkes.